Sprogmenis geriausiai aptinka belgų aviganė Cara, narkotikus – vokiečių aviganis Mauras

 

Geriausias tarnybinis šuo Lietuvoje, užuodžiantis ginklus ir sprogmenis, yra pakrančių apsaugoje tarnaujanti belgų aviganė Cara. Narkotikus geriausiai sugeba aptikti sieną su Baltarusija saugantis vokiečių aviganis Mauras.
Tai paaiškėjo ketvirtadienį pasibaigus Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atvirajam narkotikų, sprogstamųjų medžiagų ir ginklų paieškos su tarnybiniais šunimis čempionatui.
Ginklų ir sprogmenų paieškoje nepralenkiami buvo VSAT Pakrančių apsaugos rinktinėje tarnaujantis Remigijus Rusteika su savo augintine belgų avigane Cara. Aptinkant narkotines medžiagas niekas neprilygo sieną su Baltarusija saugančios Vilniaus pasienio rinktinės kinologui Raimondui Girniui bei jo dresuojamam vokiečių aviganiui Maurui.
Antra vieta ginklų bei sprogstamųjų medžiagų paieškoje atiteko Lietuvos kariuomenės atstovui Darijui Mirijauskui su belgų aviganiu Ricky, trečia – VSAT Ignalinos pasienio rinktinės kinologui Gerdui Baltušiui ir belgų aviganei Nijai, tarnaujantiems pasienyje su Baltarusija.
Narkotinių medžiagų paieškoje sidabro medaliais apdovanoti Tomas Švilpa ir belgų aviganis Baksas – šis tandemas tarnauja sieną su Rusija saugančioje VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje. Trečią vietą užėmė Lietuvos kariuomenės kinologė Ingrida Dikienė su belgų avigane Čaina.
Kinologų dresuojami augintiniai savo sugebėjimus turėjo pademonstruoti trijose rungtyse – specifinių medžiagų ieškant transporto priemonėse, patalpose ir bagaže.
Iš viso čempionate dėl nugalėtojų vardo varžėsi dvi dešimtys kinologų su šunimis: pasieniečiai ir jų augintiniai iš Ignalinos, Vilniaus, Varėnos, Pagėgių ir Pakrančių apsaugos rinktinių, taip pat svečiai iš Lietuvos kariuomenės, Kalėjimų departamento, Vadovybės apsaugos departamento ir muitinės.

 

VSAT informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą