Nuotraukos autorius: Lithuania in USA

Tokių purių ir minkštų blynelių dar nevalgėte. Išbandykite šį receptą – liksite sužavėti

Tokių purių blynelių – garantuoju – dar nebūsite valgę! Blynelių purumo ir minkštumo paslaptis slypi tame, kaip išmaišysite tešlą – kuo mažiau ją maišysite, tuo blyneliai bus puresni. Taip taip, gali ir netgi turi likti mažų miltų gumulėlių. Dėl to galite visai nesibaiminti – blynai iškepa kuo puikiausiai.

Esmė ta, kad šių blynų tešla nemėgsta būti per daug judinama, kitu atveju blynai subliūkš ir bus plokšti.

Vietoje braškių galite naudoti kitas mėgstamas uogas – mėlynes, šilauoges, avietes ir pan., tačiau braškių gabalėliai šiuose blyneliuose itin tinka. 

Na, o blynus gardinkite kaip tik patinka – medumi, šokoladu, sirupais, uogienėmis ir t.t.

Minkšti ir purūs amerikietiški blyneliai su braškėmis

4 porcijoms reikės:

250 ml pasukų arba kefyro

150 g miltų

1 saujos susmulkintų braškių

1 kiaušinio

2,5 valg. š. cukraus

1 valg. š. sviesto

1 arb. š. kepimo miltelių

0,5 arb. š. valgomosios sodos

0,5 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto

0,5 arb. š. druskos

šiek tiek sviesto blyneliams kepti

Kaip gaminti

Sviestą išlydome mikrobangėje. Paliekame šiek tiek pravėsti.

Viename dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską.

Kitame dubenyje plakimo šluotele išplakame kiaušinį su kefyru ir vanile. Pamažu įmaišome išlydytą sviestą.

Miltuose padarome duobutę. Supilame kiaušinių ir kefyro masę, šaukštu lengvai bei atsargiai sumaišome su miltais. Lėtai įmaišome braškių gabalėlius. Kuo mažiau maišysite tešlą, tuo puresni bus blynai. Miltų visiškai įmaišyti nereikia, turėtų likti šiek tiek gumulėlių.

Įkaitiname keptuvę ant vidutinės ugnies, ištepame sviestu, pilame mažą samtelį tešlos kiekvienam blynui ir kepame. Blynelius apverčiame tada, kai pasimato maži burbuliukai. 

Blynus kepame, kol šie dailiai paskrunda iš abiejų pusių. Patiekiame su sirupais, uogiene ar mėgstamais vaisias ir uogomis. 

Skanumėlis!

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą