Kopūstų mišrainė žiemai: tokia skani, kad greitai nelieka
Kol užraugti kopūstai rūgsta ir laukia savo eilės, pasigaminau nekaitintos kopūstų mišrainės žiemai. Mišrainė skani ir gaivi.
Ruošiu ją žiemai jau kelinti metai. Labai greitai suvalgoma, tad net nežinau, kaip ilgai ji gali stovėti šaldytuve.
Iš nurodyto produktų kiekio išeina du 0,7 l ir du 0,5 l stiklainiai.
Ištruksite apie 20 min.
Nekaitinta kopūstų mišrainė žiemai
Reikės:
3 kg kopūstų;
500 g morkų;
galvutės česnako;
2 stiklinių vandens;
1 stiklinės cukraus;
1,5 stiklinės obuolių acto;
0,75 stiklinės aliejaus;
3 v. š. druskos.
Kaip gaminti
Kopūstus supjaustome smulkiai peiliu ir arba sutarkuojame. Morkas nuskutame ir sutarkuojame. Česnaką susmulkiname. Išverdame marinatą, atvėsiname.
Jį pilame ant daržovių, paslegiame ir laikome parą laiko vėsiai. Po 24 val mišrainę sudedame į stiklainius ir laikome šaltai.
Receptu pasidalino „Kviečiu į virtuvę“
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra