Moliūgienė su citrinomis ir apelsinais: kas paragauja – visi prašo recepto

Dabar, kai soduose ar sandėliukuose pūpso gausybė gražuolių moliūgų – pats metas išsivirti moliūgienės.

Kaunietė Jolanta pasidalijo savo moliūgienės receptu, kuri, pasak jos, patinka visiems, kas jos paragauja. 

„Gaivi, saldžiarūgštė, ne per saldi. Iš tiesų saldumas priklauso tik nuo jūsų. Aš niekada nededu daug cukraus. Tokią moliūgienę, žinoma, reikia laikyti šaltai, o atidarius stiklainį – tiktai šaldytuve. 

Tačiau mano šeimai patinka skonis, o man – kad suvartojame mažiau cukraus. Valgydamas gali jausti moliūgo skonį, kurio neužgožia cukrus“, – pasakojo Jolanta. 

Jos moliūgienė puikiai tinka su blynais, jogurtu, varške, varškės sūriu, užsitepti ant baltos duonos, o taip pat ruošti desertus.

Jolanta atkreipė dėmesį, kad moliūgai moliūgams nelygu. Jai skaniausia moliūgienė iš kietų, miltingų moliūgų, kurių gabaliukai iki galo neištyžta. 

Bet puikiai tinka ir vandeningesni, minkštesni. Tiesiog šiuos reikia virti trumpiau.

Išbandykite!

Moliūgienė su citrinomis ir apelsinais 

Reikės: 

1 kg moliūgo, pjaustyto kubeliais

1 citrinos

1-2 apelsinų

maždaug 300-400 g cukraus

Moliūgienę galima paskaninti gvazdikėliais, anyžiais, cinamonu. 

Kaip gaminti 

Supjaustytus moliūgus užpilkite cukrumi ir palaikykite per naktį, kad išsiskirtų sultys. 

Citriną nuplaukite su soda ir su visa žievele supjaustykite riekelėmis, jas perpjaukite į 6-8 dalis. Sėklytes pašalinkite.

Apelsiną nulupkite, pašalinkite skiltelių pertvaras ir sėklytes, minkštimą supjaustykite. 

Viską dėkite į puodą ir pakaitinkite maišydami, kol moliūgai suminkštės, apie pusvalandį.   

Jei moliūgai itin tvirti ir nesukrenta, Jolanta pusę jų išverda, tuomet sutrina trintuvu. Į šią masę deda likusius moliūgų kubelius ir verda, kol šie suminkštėja.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą