Šokoladinis sausainių tortas per 15 minučių: skonio bomba vos iš trijų ingredientų
Šį tortą pagaminti neįtikėtinai paprasta: tik 3 ingredientai, o skonio labai daug! Karamelizuotas sutirštintas pienas (Lietuvoje dažniausiai būna „Rududu“), kreminis sūris „Philadelphia“ ir šokolado skonio sausainiai „Selga“.
Jis tikrai yra labai saldus. Tortas man patiko, nors buvo kiek per saldus. Saldžiai nemėgstu, dažniausiai cukraus kiekį visada sumažinu. Mano vyrui saldumo buvo kaip tik.
Torto idėja paimta iš argentinietiško „chocotorta“. Jis gaminamas iš karamelizuoto sutirštinto pieno „dulche de leche“ ir šokoladinių sausainių.
Šis tortas buvo gana drėgnas, sausainiai minkšti, bet išlaikė formą. Į sluoksnius dėjau nemažai kremo, bet jis smarkiai susigėrė. Sausainių buvo 4 sluoksniai. Manau, iš 5 sluoksnių jis būtų gana sausas.
Gaminant tortą, viršus ir apačia turi prasidėti ir baigtis sausainiais.
Šokoladinis sausainių tortas
Paruošimo laikas – 15 min.
Reikės:
1 skardinės karamelizuoto sutirštinto pieno
2 (po 200 g) pakelių „Philadelphia“ sūrio (21,5 proc. riebumo)
2 1/2 (po 180 g) pakelių šokoladinių sausainių „Selga“ (ar kitų sausainių)
juodos kavos
Gaminimas
Užplikyti kavą, perkošti ir atvėsinti. Kondensuotą pieną ir kreminį sūrį lengvai išplakti šluotele ar elektriniu plakikliu.
Kepimo formą (20 cm×20 cm) iškloti kepimo popieriumi. Sausainius porai sekundžių pamerkti į kavą. Sudėti juos į apačią (9 sausainius).
Tada dėti 1/4 kremo. Ant viršaus – vėl sausainius. Jų turėtų būti 4 sluoksniai.
Likusią dalį kremo pasilikti torto viršui. Tortą palaikyti geriausia per naktį šaldytuve.
Kitą dieną jį išimti iš formos (uždėti lėkštę ir apversti). Aptepti viršų, šonus. Papuošti sutrupintais sausainiais. Geriausia būti palaikyti dar bent valandą, kol viršutinis kremas sukietės, susigers į sausainius.
„Skanauk su Aušra“
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra