Velniškai skanūs šonkauliukai: valgytojai net pirštus aplaižys

Jeigu mėgstate šonkauliukus – dalijamės „Skonio“ skaitytojo Ginto receptu. „Šį receptą jau prieš daug metų radau viename vyrams skirtame žurnale. Ten jie buvo pavadinti velnio šonkauliukais.

Iš tiesų jie velniškai skanūs. Valgytojai net pirštelius aplaižo ir griebia, kol dar yra. Labai rekomenduoju – viskas taip paprasta, kad pavyks ir nepatyrusiems kepėjams“, – rašo Gintas. 

Štai jo receptas. 

Velnio šonkauliukai

Reikės: 

2 kg kiaulienos šonkaulių

3 v. š. alyvuogių aliejaus

ką tik maltų pipirų

Šonkaulius supjaustykite į kelias dalis, kas 3-4 kauliukus, aptepkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite ką tik maltais pipirais ir sudėkite į skardą. 

Padažui reikės:

3 v. š. pomidorų pastos

3 didelių česnako skiltelių

3 a. š. druskos

3 v. š. Vorčesterio padažo

3 v. š. raudonojo vyno acto (tinka ir balzaminis)

3 v. š. medaus 

3 v. š. garstyčių miltelių

1 v. š. imbierų miltelių 

2 v. š. sutarkuoto šviežio imbiero 

Kaip gaminti

Sumaišykite padažą, aptepkite šonkauliukus, dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 45 minutes. 

Ištraukite skardą, apverskite šonkauliukus, aptepkite nutekėjusiu padažu ir kepkite dar 25 minutes. 

Supjaustykite smulkiau arba dėkite ant stalo nepjaustytus ir patiekite su šviežių kopūstų salotomis.

Kam norisi – galima ir bulvyčių pasikepti. 

„Skanių švenčių“, – palinkėjo Gintas.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą