Prikepiau varškėčių orkaitėje – kitaip keptų daugiau nebenorėsiu

Namuose šeimininkaujanti mūsų skaitytoja trijų vaikų mama Indrė išbando nemažai idėjų, kurias randa šeimininkių forumuose.

„Ne visos patinka, ne visos prigyja mano virtuvėje, tačiau kai kurie receptai tikrai dėmesio verti. 

Pavyzdžiui, šie varškėčiai, kurie kepami orkaitėje – pabandžiau, iškepiau, patiko! Purūs, minkštučiai, neprisigėrę riebalų. Patiko ir tai, kad nereikia stovėti prie keptuvės, o tai labai svarbu, kai aplink kojas sukasi trys mažyliai. 

Tad prie įprastų varškėčių, kepamų keptuvėje, negrįšiu“, – tikina Indrė, dalindamasi savo išbandytu receptu. 

Išbandykite ir jūs. Indrė pabrėžė, kad varškėčiams naudojo ryžių miltus, kurių įsigijo prekybos centre. Būtent jie varškėčiams suteikė ypatingo purumo. 

„Galima naudoti ir bet kokius kitus – kvietinius, avižinius ar speltų, bet ryžių miltai man buvo tikras atradimas“, – patikino trijų vaikų mama.

Orkaitėje kepti varškėčiai

Reikės:

500 g 9 proc. varškės, 

150 g ryžių miltų,

1 a. š. kepimo miltelių,

2 kiaušinių, 

2 šaukštų cukraus,

druskos, 

vanilinio cukraus. 

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Varškę ištrinkite su kiaušiniais, cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi. 

Viską sumaišykite ir užminkykite tešlą. Jeigu ji skystoka, berkite dar šiek tiek miltų.

Miltuotomis rankomis formuokite varškėčius, dėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Galite aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu.

Dėkite į orkaitę, kepkite apie 30 minučių. 

Valgykite su mėgstama uogiene ar grietine.

lrytas.lt inforamcija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą