Superiniai kepsniai iš mėsos, kurią daugelis be reikalo nuvertina

Iš tiesų be reikalo nuvertinta kiaulės mėsa – paslėpsniai. Kepu juos jau ne pirmą kartą. Mėsa būna minkšta ir sultinga.  Kepkite, ir patys tuo įsitikinsite, o jeigu bus tokių, kuriems kiaulienos paslėpsniai nepriimtini ir nevalgomi, – nesivarginkite ir neskaitykite recepto.

Orkaitėje kepti kiaulienos paslėpsniai

1,2 kg kiaulienos paslėpsnių, mėsos prieskonių, prieskonių mišinio su alyvuogėmis, česnakų, rozmarinų, druskos, bulvių, bulvių prieskonių ir druskos. Gaminimas Mėsą supjausčiau storesniais gabalais (gavosi 7 vnt.). Mėsą ištryniau prieskoniais ir uždengusi palikau marinuotis pernakt. Bulves supjausčiau išilgai ir pagardinau prieskoniais, druska. Kiaulieną su bulvėmis kepiau įvyniotas į foliją. Ant folijos lakšto dėjau perjautą bulvę, ant viršaus – mėsą. Foliją suėmiau iš kraštų ir užlenkiau. Kiaulieną kepiau orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 30 min. Po to atidengusi foliją dar kepiau 20-25 min. Norite tikėkite, norite ne, bet patiekalas gavosi superinis. Skanaus!

lrytas.lt informacija 

 

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą