Varškės „tinginys“ su baltuoju šokoladu ir avietėmis: neatsispirs nė vienas smaližius
Šiuo receptu su „Savaitgalio“ skaitytojais pasidalijo vilnietė Indrė Grigūnienė (39 m.), įkūrusi Indrės tortainę ir savo gardėsiais lepinanti išrankiausius smaližius.
Išbandykite ir jūs – šiam desertui neatsispirs nė vienas smaližius.
Varškės „tinginys“ su baltuoju šokoladu ir avietėmis
Reikės:
450 g varškės (9 proc. riebumo)
250 g sviesto
150 g sutirštinto pieno
200 g baltojo šokolado
450 g sausainių (labai tinka sutirštinto pieno skonio)
250–300 g šviežių aviečių
Sausainius sutrupinkite. Varškę išplakite kartu su kambario temperatūros sviestu, kol viskas susijungs į vientisą masę. Tada supilkite sutirštintą pieną ir ištirpintą baltąjį šokoladą, viską gerai išmaišykite.
Pilkite masę ant sausainių ir vėl išmaišykite.
Indą, kuriame stings „Tinginys“, išklokite maistine plėvele, kad būtų lengviau išimti. Tada sluoksniuokite masę su avietėmis – jų negalima įmaišyti, nes jos susitrins. Dėkite masę dalimis įterpdami avietes.
„Tinginys“ skaniausias pabuvęs per naktį šaldytuve.
Uogas galite rinktis kokios jums patinka, puikiai tinka ir šilauogės, braškės.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra