Lašišos ir varškės pyragas: produktai – paprasti, o rezultatas sužavės
Šis lašišos ir varškės pyrago receptas – iš produktų, kurių turbūt galima rasti beveik kiekvienos šeimininkės šaldytuve.
Lašišos ir varškės pyragas
Reikės:
2 pakelių varškės
1 indelio grūdėtosios varškės
2 kiaušinių
200 g špinatų
200 g fermentinio sūrio
2 lakštų bemielės sluoksniuotos tešlos
200 g rūkytos lašišos
druskos, pipirų
Kaip gaminti
Špinatus pakepinkite svieste. Grūdėtą varškę sumaišykite su paprasta varške, berkite druskos ir pipirų. Į masę sudėkite smulkiai supjaustytą lašišą ir špinatus, užpilkite plaktais kiaušiniais, dėkite sutarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišykite.
Į sviestiniu popieriumi išklotą skardą dėkite vieną tešlos lakštą, ant viršaus – įdarą, o ant viršaus – kitą tešlos lakštą. Viršų gerai subadykite, kad išgaruotų nuo varškės susidaręs skystis.
Kepkite apie 1 val. 180 laipsnių temperatūroje. Pjaustykite atvėsusį.
Tai puikus patiekalas prie baltojo vyno.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra