Moliūgų keksas: paruošti paprasta, o rezultatas visus sužavės
Moliūgų keksas
Reikės:
250 g miltų
1 a. š. cinamono
1 a. š. meduolių prieskonių
1,5 a. š. kepimo miltelių
0,25 a. š. valgomosios sodos
tarkuoto muskato riešuto
žiupsnio druskos
230 ml moliūgų tyrės
65 g rudojo cukraus
65 g baltojo cukraus
2 didelių kiaušinių
90 g sviesto
60 ml grietinėlės
moliūgų sėklų keksui apibarstyti.
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Dubenyje sumaišykite miltus, druską, cinamoną, prieskonius, kepimo miltelius ir sodą.
Į virtuvinio kombaino indą dėkite moliūgų tyrę ir rudąjį cukrų, pradėkite maišyti. Toliau maišant suberkite baltąjį cukrų, po vieną įmuškite kiaušinius ir supilkite tirpintą sviestą.
Maišant į masę įberkite keletą šaukštų sausų ingredientų, tada įpilkite šiek tiek grietinėlės, vėl miltų, vėl grietinėlės, kol sudėsite visus produktus. Gerai išmaišykite tešlą. Ji turi būti gana tiršta, bet krentanti nuo šaukšto.
Dėkite į sviestu išteptą kepimo formą, apibarstykite moliūgų sėklomis. Kepkite 45–50 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Skanaukite!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra