Moliūgų keksas: paruošti paprasta, o rezultatas visus sužavės

Moliūgų keksas

Reikės:

250 g miltų

1 a. š. cinamono

1 a. š. meduolių prieskonių

1,5 a. š. kepimo miltelių

0,25 a. š. valgomosios sodos

tarkuoto muskato riešuto

žiupsnio druskos

230 ml moliūgų tyrės

65 g rudojo cukraus

65 g baltojo cukraus

2 didelių kiaušinių

90 g sviesto

60 ml grietinėlės

moliūgų sėklų keksui apibarstyti.

Kaip gaminti

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Dubenyje sumaišykite miltus, druską, cinamoną, prieskonius, kepimo miltelius ir sodą.

Į virtuvinio kombaino indą dėkite moliūgų tyrę ir rudąjį cukrų, pradėkite maišyti. Toliau maišant suberkite baltąjį cukrų, po vieną įmuškite kiaušinius ir supilkite tirpintą sviestą.

Maišant į masę įberkite keletą šaukštų  sausų ingredientų, tada įpilkite šiek tiek grietinėlės, vėl miltų, vėl grietinėlės, kol sudėsite visus produktus. Gerai išmaišykite tešlą. Ji turi būti gana tiršta, bet krentanti nuo šaukšto.

Dėkite į sviestu išteptą kepimo formą, apibarstykite moliūgų sėklomis. Kepkite 45–50 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.

Skanaukite!

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą