Ypatingu ingredientu praturtintas tortas įtiks net išrankiausiems Torto receptas
Griliažinis tortas
4 kiaušinių
500 g cukraus
400 g sviesto
200 g grietinės
250 ml grietinėlės
400 g miltų
3 šaukštų kakavos
2 šaukštelių kepimo miltelių
200 g lazdynų riešutų
citrinos sulčių
Kaip gaminti
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Kiaušinius išplakite su 250 g cukraus iki standžios masės.
Inde ant vandens garų ištirpinkite 200 g sviestą, leiskite jam pravėsti ir supilkite į kiaušinių bei cukraus masę. Įpilkite 250 ml grietinės ir gerai išmaišykite. Tuomet sudėkite miltus ir dar kartą gerai išmaišykite.
Iš gautos masės 180 laipsnių orkaitėje iškepkite du biskvitus. Juos perpjaukite dar per pusę, kad gautumėte 4 biskvito lakštus.
Keptuvėje apkepinkite riešutus ir sutrinkite juos iki nedidelių gabalėlių. Taip pat keptuvėje išlydykite 250 g cukraus, į jį suberkite riešutus ir užpilkite plonu sluoksniu ant kepimui skirto popieriaus.
Iš grietinėlės ir 200 g sviesto suplakite standų kremą, įspauskite į jį pusės citrinos sultis. Sumaišykite su griliažo mase. Kremu pertepkite biskvitus ir jų viršų. Ant viršaus užberkite dar griliažo ir palikite sustingti 1 val.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra