Lašiša tešloje: receptas paprastas, o valgis – vertas švenčių stalo
Reikės:
2 lašišos filė (kiekviena apie 125 g),
110 g kreminio sūrio,
2 sluoksniuotos tešlos lakštų,
1 valgomojo šaukšto tirpinto sviesto,
1 valgomojo šaukšto pieno,
žiupsnelio smulkintų krapų,
druskos, juodųjų pipirų
šlakelio citrinų sulčių.
Kaip gaminti
Lašišos filė nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluosčiu, pagardinkite druska ir pipirais bei atidėkite į šalį. Atskirame dubenyje sumaišykite kreminį sūrį, smulkintus krapus bei citrinų sultis.
Plonai iškočiokite sluoksniuotos tešlos lakštą ir perpjaukite jį per pusę. Ant vienos dalies dėkite lašišos filė, gausiai užtepkite kreminio sūrio mišinio ir uždenkite likusia tešlos dalimi.
Pirmiausia pirštais, o po to šakute suspauskite tešlos kraštus. Viską pakartokite su antra lašišos filė.
Perkelkite paruoštus tešlos lakštus ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Lydytą sviestą sumaišykite su pienu. Gautu mišiniu aptepkite kiekvieną tešlos lakštą. Kepkite juos iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. arba kol tešla išsipūs ir taps rusva.
Kai iškeps, išimkite juos iš orkaitės ir palikite 10 min. atvėsti. Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra