Kalėdoms – dangiškai skanus apelsininis pyragas su šokoladu, kurį norisi valgyti ne tik per šventes

Reikės:

280 g miltų

1 a. š. kepimo miltelių

230 g sviesto (kambario temperatūros)

220 g cukraus

4 kiaušinių

1 apelsino nutarkuotos žievelės

4 v. š. apelsinų sulčių

žiupsnelio druskos

Šokoladiniam glajui:

200 g juodojo šokolado;

50 ml grietinėlės;

1 šaukšto sviesto.

Kaip gaminti

Sviestą išplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos, dėkite po vieną kiaušinius, berkite tarkuotas žieveles, supilkite sultis. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį berkite į plakamą masę.

Tešlą pilkite į kepimo formą ir kepkite apie valandą 170 laipsnių temperatūroje (kepimo laikas priklauso nuo pyrago storio, tikrinkite mediniu pagaliuku).

Kai pyragas visiškai atvės, paruoškite glajų: visus produktus pakaitinkite ant labai silpnos ugnies nuolat maišydami, kad neprisviltų. Kai masė bus vientisa – nuimkite nuo ugnies, palaikykite kelias minutes ir  pilkite ant pyrago.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą