Kalėdoms – dangiškai skanus apelsininis pyragas su šokoladu, kurį norisi valgyti ne tik per šventes
Reikės:
280 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
230 g sviesto (kambario temperatūros)
220 g cukraus
4 kiaušinių
1 apelsino nutarkuotos žievelės
4 v. š. apelsinų sulčių
žiupsnelio druskos
Šokoladiniam glajui:
200 g juodojo šokolado;
50 ml grietinėlės;
1 šaukšto sviesto.
Kaip gaminti
Sviestą išplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos, dėkite po vieną kiaušinius, berkite tarkuotas žieveles, supilkite sultis. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį berkite į plakamą masę.
Tešlą pilkite į kepimo formą ir kepkite apie valandą 170 laipsnių temperatūroje (kepimo laikas priklauso nuo pyrago storio, tikrinkite mediniu pagaliuku).
Kai pyragas visiškai atvės, paruoškite glajų: visus produktus pakaitinkite ant labai silpnos ugnies nuolat maišydami, kad neprisviltų. Kai masė bus vientisa – nuimkite nuo ugnies, palaikykite kelias minutes ir pilkite ant pyrago.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra