Štai ko dar nežinojote apie didžiuosius greipfrutus: kai kas tikrai nustebins
Jei reikėtų įvardinti skaniausią greipfrutą, neabejojame – daugelis pasirinktų didžiuosius greipfrutus, kuriuos mes dažniausiai vadiname „pomelo“. Didysis greipfrutas yra gaivus, kvapnus, o lengvas kartumas irgi nepamaišo.
„Didysis greipfrutas yra labai vertingas mūsų sveikatai – naudingosios medžiagos (kaip vitaminai C, B1, B2, varis, kalis), esančios vaisiuje, prisideda prie geresnės širdies veiklos, apsaugo odą nuo senėjimo, turi antibakterinių ir priešgrybelinių savybių“, – pasakoja UAB „Augma“ rinkodaros skyriaus vadovė Monika Kubiliūtė.
Vertingi patarimai ir įdomybės
„Didieji greipfrutai yra vieni didžiausių citrusinių vaisių, pagrindinis jų sezonas yra žiemą ir ankstyvą pavasarį, tad mėgaukitės jais jau dabar – skoninės savybės bus ryškiausios, naudingųjų medžiagų sezono metu taip pat yra daugiausia. Šio vaisiaus minkštimas gali būti įvairių spalvų: žalsvai geltonos, geltonos, rožinės, raudonos“, – sako M.Kubiliūtė.
Optimaliausios šių greipfrutų laikymo sąlygos – 10–15 laipsnių temperatūra. Norėdami mėgautis citrusiniais vaisiais ilgiau, laikykite juos šaldytuvo lentynoje neuždengtus – jie išliks švieži iki dviejų savaičių. Jei laikysite ilgiau, vaisiai praras drėgmę ir išsausės.
Ar žinojote, kad norint pasaldinti greipfrutą, jį reikėtų apibarstyti trupučiu druskos? Ji sumažina greipfruto rūgštumą ir išryškina jo natūralų saldumą.
Greipfrutų ir avokadų salotos
1 pankolio, supjaustyto plonais griežinėliais
1 avokado, nulupto ir supjaustyto gabalėliais
2 greipfrutų, nuluptų, skiltelėmis
2 saujų žalumynų (žirnių daigai, mini špinatai, rėžiukai ir pan.)
kietojo sūrio
Padažo, kuriam pagaminti reikės:
60 ml šviežiai spaustų greipfrutų sulčių
60 ml aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
2 v. š. baltojo balzaminio acto
1 v. š. smulkinto šalotinio svogūno
1 a. š. grūdėtųjų rudųjų garstyčių
1/2 a. š. druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Dideliame salotų dubenyje sumaišykite pankolį, avokadą, greipfrutus ir žalumynus. Apšlakstykite 3–4 šaukštais padažo ir pagardinkite druska bei pipirais. Gardinkite prieskoniais ir kietuoju sūriu.
Padažą paruošti paprasta: supilkite visus ingredientus į stiklainį, užsukite dangtelį ir suplakite.
Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra