Morkų ir sūrio pyragas pagal desertų meistrės J. Zvonkuvienės receptą: visi liks sužavėti
Japoniškas morkų ir sūrio pyragas
7 cm aukščio, 16 cm pločio formai
Sūrio pyragui reikės:
200 g morkų tyrės
100 g 35 proc. grietinėlės
1 apelsino žievelės
1 mandarino žievelės
230 g kreminio sūrio „Philadelphia“
2 g druskos
60 g trynių
55 g miltų
100 g kiaušinių baltymų
60 g cukraus
Kepimo dugną ir sieneles ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. Formą dėkite į didesnį, sandarų kepimo indą (paruoštas pyragas keps garų vonelėje).
Ruošiame morkų tyrę – nulupame ir griežinėliais supjaustome šviežias, sultingas, saldžias morkas, išverdame garuose, sumaišome su grietinėle, sudedame tarkuotas apelsinų ir mandarinų žieveles, ištriname iki vientisos masės.
Kreminį sūrį sušildome iki 50 laipsnių šilumos, sumaišome su morkų mase, druska, tryniais ir miltais.
Kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi iki blizgaus, švelnaus morengo, mentele jį atsargiai įmaišome į morkų masę. Gautą masę supilame į paruoštą kepimo formą. Į indą pilame karštą vandenį, jis turi iki pusės apsemti kepimo formą. Kepame 10 min. 160 laipsnių karštyje, vėliau temperatūrą pamažiname iki 140 laipsnių ir kepame dar 45 minutes (kepimo laikas ir temperatūra labai priklauso nuo jūsų orkaitės). Išjungiame orkaitę. Pyragą išimame iš vandens vonelės ir paliekame orkaitėje, kad visiškai atvėstų.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra