Varškės pyragas su uogomis namus iškvėpins gardžiais vasaros aromatais
Mano namuose pyragais kvepia nedažnai, bet kai jau kvepia, tai kvepia.
Šį skanutėlį varškės pyragą kepiau dar vasaros viduryje, bet receptą publikuoju tik dabar. Naudokite bet kokias uogas – tiks net ir vyšnios iš kompoto.
Reikės:
600 g 5 proc. riebumo varškės
2 kiaušinių
150 g grietinės (15 proc.)
40 g miltų
80 g cukraus
150 g aviečių ar kitų uogų
Užpilui reikės:
250 g 15 proc. grietinės
1 kiaušinio
30 g cukraus
Kaip gaminti
Dubenyje trintuvu sutrinkite grietinę, kiaušinius ir varškę. Kai masė taps vientisa, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite masę į kepimo indą, išteptą sviestu, sudėliokite uogas ir dėkite kepti į 180 laipsnių orkaitę kepti 20–25 min. Kai pyrago šonai bus sutvirtėję, o viduryje dar šiek tiek minkšta, pilkite užpilą. Užpilui visus produktus labai gerai išmaišykite iki vientisos masės. Pilkite ant pyrago viršaus ir kepkite dar 15–20 min. Atvėsinkite. Tuomet pjaustykite kvadratėliais.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra