Varškės pyragas su uogomis namus iškvėpins gardžiais vasaros aromatais

Mano namuose pyragais kvepia nedažnai, bet kai jau kvepia, tai kvepia. 

Šį skanutėlį varškės pyragą kepiau dar vasaros viduryje, bet receptą publikuoju tik dabar. Naudokite bet kokias uogas – tiks net ir vyšnios iš kompoto.

Reikės: 

600 g 5 proc. riebumo varškės

2 kiaušinių

150 g grietinės (15 proc.)

40 g miltų

80 g cukraus

150 g aviečių ar kitų uogų 

Užpilui reikės: 

250 g 15 proc. grietinės 

1 kiaušinio 

30 g cukraus 

Kaip gaminti 

Dubenyje trintuvu sutrinkite grietinę, kiaušinius ir varškę. Kai masė taps vientisa, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite masę į kepimo indą, išteptą sviestu, sudėliokite uogas ir dėkite kepti į 180 laipsnių orkaitę kepti 20–25 min. Kai pyrago šonai bus sutvirtėję, o viduryje dar šiek tiek minkšta, pilkite užpilą. Užpilui visus produktus labai gerai išmaišykite iki vientisos masės. Pilkite ant pyrago viršaus ir kepkite dar 15–20 min. Atvėsinkite. Tuomet pjaustykite kvadratėliais. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą