Lengvai pagaminamas morkų ir aguonų keksas taps jūsų mėgstamiausiu: tiesiog tobulas
Šių metų mėgstamiausias kalėdinių švenčių kepinys, tikrai, bus šis morkų ir aguonų keksas...
Tobulai drėgnas, su daug aguonų ir lengvai pagaminamas.
Tešlai reikės:
60 g morkų;
150 g minkšto sviesto;
150 g cukraus;
3 kiaušinių; 180 g miltų;
60 g migdolų miltų (padalintų po 30 g į 2 dalis);
2 a. š. kepimo miltelių;
45 ml pieno;
150 g aguonų; vanilės,
lazdyno riešutų sirupo (nebūtinai).
Kaip gaminti
Morką nulupame ir smulkiai sutarkuojame. Minkštą sviestą sumaišome su cukrumi iki vientisos masės. Po 1 dedame kiaušinius, kiekvieną gerai išmaišant. Miltus, kepimo miltelius, 30 g migdolų miltus sumaišome ir beriame į sviesto masę. Taip pat pilame pieną, vanilę. Viską išmaišome. Tešlą dalinamės į dvi dalis. Į vieną beriame aguonas, o į kitą – likusius migdolų miltus bei morkas. Kekso formą išklojame kepimo popieriumi. Dabar dedame dalį morkų tešlos, ant viršaus – aguonų, po to likusią morkų tešlą. Kepame 170 laipsnių temperatūroje, apie 60 minučių. Keksą pilnai atvėsiname formoje, puošiame cukraus pudros ir citrinų sulčių mišiniu bei norimomis dekoracijomis.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra