Vištienos troškinys sušildys žvarbiais vakarais: kvepės ne tik namai, bet ir kiemas
Puerto Riko vištienos troškinys
Patiekalui reikės:
500 g vištienos šlaunelių be kaulų ir odos;
2 a. š. universalių prieskonių mišinio;
2 v. š. kepimo aliejaus;
1 vnt. svogūno, supjaustyto stambiais kubeliais;
3 vnt. skiltelių smulkiai supjaustyto česnako;
200 g pomidorų padažo;
2 vnt. lauro lapų;
2 a. š. džiovinto raudonėlio;
0,5 indelio marinuotų žaliųjų alyvuogių su paprika;
1 vnt. didelės bulvės, supjaustytos 5 centimetrų kubeliais;
2 vnt. didelių morkų;
700 ml vištienos sultinio.
Gaminimo eiga:
Popieriniais rankšluosčiais kruopščiai nusausinkite vištienos šlauneles. Jas supjaustykite 5 centimetrų dydžio kubeliais. Pagardinkite universalių prieskonių mišiniu. Įkaitinkite kaitlentę ant vidutinio stiprumo. Į puodą įpilkite aliejaus. Jam įkaitus, sudėkite vištieną ir apkepkite. Vištienai parudavus, išimkite ją iš puodo ir atidėkite į šalį. Į puodą suberkite svogūną ir kepkite tol, kol jis taps permatomas, apie 2 minutes. Sudėkite česnaką ir kepkite apie 1 minutę. Sudėkite pomidorų padažą ir virkite 2–3 minutes, kol padažas taps tirštas ir burbuliuojantis. Suberkite lauro lapus, raudonėlį, alyvuoges, bulves, morkas ir vištienos sultinį. Mišinį užvirinkite. Įdėkite vištieną atgal į puodą. Sumažinkite ugnį, uždenkite puodą ir virkite 40–50 minučių, kol vištiena iškeps. Nukelkite troškinį nuo ugnies, paragaukite ir pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Prieš patiekdami išimkite lauro lapus. Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra