Troškinys su vištienos šlaunelėmis: paragavę norėsite vėl pakartoti

Reikės:

600 g vištienos šlaunelių mėsos (kaulus išimame);

šlakelis alyvuogių aliejaus;

1 svogūnas;

4 skiltelės česnako;

200 g špinatų;

1 šaukštelis džiovintų Šitake miltelių;

200 g pievagrybių;

3 morkos;

400 g mažų bulvių;

1 stiklinė sultinio (naudojau vištienos);

200 ml grietinėlės;

druskos pagal skonį;

1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių.

Gaminimas:

Vištieną ištriname aliejumi ir rūkytos paprikos milteliais. Dedame į keptuvę ir gerai apkepiname iš abiejų pusių. Sudedame į puodą, kuriame troškinsite. Bulves ir morkas apverdame. Į tą pačią keptuvę dėkite smulkintus svogūnus, česnakus ir kepkite, kol suminkštės. Sudedame smulkintus pievagrybius, beriame Šitake grybų miltelius. Pakepiname kelias minutes. Į troškinimo puodą dedame keptuvės turinį, bulvytes (didesnes perpjauname pusiau, morkas susmulkiname į 3 dalis). Supilame sultinį ir troškiname 10–15 min. ant vidutinės kaitros. Sudedame špinatų lapelius ir patroškiname, kol spinatai suminkštės. Supilame grietinėlę ir dar patroškiname kelias minutes. Jei reikia, pagardiname druska. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą