Lenkiškas kopūstų apkepas nustebins savo paprastumu ir puikiu skoniu: jokių prabangių ingredientų
Kopūstų apkepas
1.5 kg. kopūsto baltagūžio, 5 kiaušiniai, 3 svogūnai, 1 st.džiuvėsėlių, 1/2 st. pieno, 2 morkos, 1 saldžioji paprika, 50 gr. sviesto, pagal skonį druskos, pagal skonį maltų juodųjų pipirų.
Kopūstą perpjaukite į 4 dalis ir apvirkite. Nuvarvinkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite, o papriką supjaustykite kubeliais ir apkepinkite svieste. Kepintas daržoves sumaišykite su smulkintais kopūstais, pagardinkite druska ir pipirais, suberkite dalį džiuvėsėlių ir gerai išmaišykite. Kiaušinius išplakite su pienu. Plakinį supilkite į kopūstų masę ir išmaišykite. Kepimo indą patepkite sviestu, pabarstykite džiuvėsėliais ir sudėkite kopūstų masę. Išlyginkite ir užberkite ant viršaus džiuvėsėlius. Dėkite į orkaitę ir kepkite 200 C.temp. apie 50 min.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra