Jei švelniai troškinsite jautienos kulninę vyne, su trupučiu kantrybės ji taps išskirtiniu skanėstu.

Jautienos kulninė „Osso Buco“

Ingredientai:

  • 4 jautienos blauzdų gabalų (apie 1,5 cm storio)
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 1/2 puodelio kvietinių miltų
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
  • 1 smulkiai pjaustyto svogūno 2 smulkiai pjaustytų morkų
  • 2 smulkiai pjaustytų salierų stiebų
  • 3 smulkiai sukapotų česnako skiltelių
  • 1 puodelio sauso baltojo vyno
  • 1 puodelio jautienos sultinio
  • 1 skardinės (400 g) smulkintų pomidorų
  • 2 v. š. pomidorų pastos
  • 2 a. š. šviežių čiobrelių lapelių
  • 1 laurų lapo 1/4 puodelio šviežių smulkiai sukapotų petražolių
  • 1 citrinos žievelės (gremolatai – tradiciniam Lombardijos virtuvės pagardui)
  • 2 skiltelių smulkiai sukapoto česnako (gremolatai)

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.

 

Paruošimo būdas:

  1. Jautienos blauzdų gabalus pabarstykite druska ir pipirais, apvoliokite miltuose. Nuimkite miltų perteklių.
  2. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Apkepkite jautienos blauzdas iš visų pusių, išimkite ir atidėkite.
  3. Toje pačioje keptuvėje apie 5 minutes pakepkite svogūną, morkas ir salierus, kol suminkštės. Pridėkite česnaką ir kepkite dar minutę.
  4. Supilkite baltąjį vyną ir nugriebkite dugną – nuimkite visus prilipusius gabalėlius.
  5. Supilkite jautienos sultinį, smulkintus pomidorus, pomidorų pastą, įdėkite čiobrelius ir laurų lapą. Grąžinkite jautienos blauzdas į keptuvę.
  6. Užvirinkite, tada uždenkite ir perkelkite į orkaitę. Kepkite apie 2 valandas arba kol mėsa taps minkšta.
  7. Gremolatai sumaišykite petražoles, citrinos žievelę ir česnaką.
  8. „Osso Buco“ patiekite su gremolata.

Skanaus!

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą