Trupiniuotis su obuoliais: sveikas desertas su daug organizmui būtinų medžiagų

Trupiniuotis su obuoliais ir šilauogėmis

Įdarui reikės:

2/3 obuolio (tvirtesnio, saldžiarūgščio, pvz. „Golden“) 1 valg. š. šilauogių 1/2 arbat. š. avižų miltų 1 arbat. š. rudojo cukraus

Trupiniams reikės:

4 valg. š. viso grūdo dalių avižiniai dribsniai 2 valg. š. viso grūdo dalių avižinių miltų 1 1/2 valg. š. rudojo cukraus 15 g (1 valg. š.) sviesto

Obuolius supjaustyti nedideliais gabaliukais. Į keraminį indelį sudėti obuolius, šilauoges, miltus, cukrų ir viską išmaišyti. Atskirai sumaišyti dribsnius, miltus, cukrų ir sviestą. Juos uždėti ant obuolių, lengvai paspausti į apačią. Kepti 180 laipsnių temp. apie 22–25 min. ar kol viršus taps lengvai auksinės spalvos. Truputį atvėsinti ir patiekti su plakta grietinėle, ledais ar jogurtu.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą