Gaivūs desertai tikriems smaližiams: panaudokite paskutines šio sezono uogas

Ispaninio šalavijo sėklų (angl. chia) pudingas su sultimis

2 porcijoms reikės:

200 g graikiško jogurto; 60 g + 30 g apelsinų sulčių; 4 v. š. ispaninio šalavijo sėklų; 1 v. š. skysto medaus; Sezoninių uogų ar vaisių gabaliukų papuošimui.

Gaminimas:

1. Graikišką jogurtą, 60 g apelsinų sulčių, ispaninio šalavijo sėklas ir skystą medų sumaišykite ir palikite išbrinkti bent valandai ar geriausia – per naktį. 2. Paruoštą pudingą sudėkite į indelius ir užpilkite ant viršaus likusias 30 g sulčių. 3. Sudėkite turimas uogas ar vaisių gabalėlius ir iškart patiekite.

Želė su sultimis, sezoniniais vaisiais ir uogomis

2 porcijoms reikės:

400 ml mėgstamų sulčių; 4 g želatinos; Truputį vandens želatinai brinkinti; Sezoninių uogų ar vaisių gabaliukų;

Gaminimas:

Želatiną išbrinkinkite su trupučiu vandens ir pakaitinkite garų vonelėje; Sumaišykite mėgstamas vaisių ar uogų sultis su želatinos mase; Padalinkite gautą masę į 2 indelius, ten pat sudėkite ir mėgstamų uogų ar vaisių gabaliukų. Įdėkite į šaldytuvą ir palikite, kol sustings, geriausia – per naktį. Siūlome tokiam želė desertui išbandyti įvairių vaisių bei uogų sulčių derinius: apelsinų sultys ir spanguolių sultys; apelsinų sultys ir mėlynės; baltųjų vynuogių sultys su braškėmis arba persikais; obuolių sultys su cinamonu; arbūzų sultys su šviežiais mėtų lapeliais.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą