Minkštučiai lietiniai: cinamono ir obuolių skonis – užburia
Jeigu ir pas jus pilnos pintinės obuolių, kviečiu išsikepti obuolinius lietinius.
Jie gaunasi minkštučiai ir tas cinamono ir obuolių skonis – užburia. Iškepiau 8 didelius lietinius. Porcijos 4. Užtruksite apie 20 min.
Reikės:
2 obuolių; 2 kiaušinių; 500 ml pieno; 30 g cukraus; 180 g miltų; Žiupsnio druskos; 2 v. š. aliejaus; 1 a. š. cinamono.
Gaminimas:
Kiaušinius išplakame su pienu, aliejumi, cinamonu, cukrumi ir druska. Įmaišome miltus. Obuolius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Sudedame į jau paruoštą blynų tešlą. Dar kartelį viską gerai išmaišome. Lietinius kepame gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol blynai iškeps ir gražiai apskrus. Patiekiame su šviežiomis uogomis, blynelius apšlakstę medumi ar klevų sirupu. Jeigu norisi pabarstykite cukraus pudra.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra