Mokslininkai atrado naują supermaistą, kuris padeda kontroliuoti cholesterolį: pakaks 50 gramų
Kasdien valgant džiovintų slyvų galima pakoreguoti cholesterolio kiekį kraujyje.
Sertifikuota mitybos specialistė Stephanie Brown paaiškino džiovintų slyvų naudą ir kodėl kasdienis jų valgymas gali būti naudingas jūsų širdies sveikatai. Džiovintos slyvos yra daug skaidulų turintys vaisiai, žinomi dėl savo poveikio ištuštinti žarnyną. Tačiau kai kurie nauji tyrimai rodo, kad jos gali ne tik palengvinti vidurių užkietėjimą.
Pasak mitybos specialistės, du nauji tyrimai rodo, kad kasdien valgant džiovintas slyvas, gali pagerėti cholesterolio kiekis kraujyje ir kartu sumažėti oksidacinis stresas bei uždegimas. „Slyvos gali palaikyti širdies ir kraujagyslių sveikatą. Tačiau turime šiek tiek giliau panagrinėti šiuos rezultatus ir galbūt juos pakartoti“, – sakė visuomenės sveikatos magistrė, sertifikuota mitybos specialistė ir Kalifornijos Andrea N. Giancoli. Kito 2021 m. paskelbto tyrimo metu nustatyta, kad kasdien suvalgant nuo 50 iki 100 g džiovintų slyvų taip pat sumažėjo širdies ligų rizika. Kaip pažymėjo tyrimo bendraautorė Shirin Houshmand, San Diego valstybinio universiteto fizinių pratimų ir dietologijos profesorė, cholesterolio ir uždegimo žymenų kiekio sumažėjimą greičiausiai lėmė sumažėjęs antioksidantų kiekis. Kartu leidinyje pabrėžiama, kad šviežios slyvos ar slyvų sultys gali neturėti tokių pat naudingų savybių. Slyvose yra daug skaidulinių medžiagų, todėl jas į savo kasdienį racioną turėtumėte pradėti įtraukti palaipsniui. Verta prisiminti, kad vienu metu pridėjus per daug skaidulinių medžiagų, gali atsirasti spazmai, pilvo pūtimas ar vidurių užkietėjimas.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra