4 detoksikuojantys kokteiliai atgaivins kūną po švenčių maratono
Šventinis laikotarpis tikras iššūkis mūsų sveikatai. Gausiai vaišėmis nukrauti Kūčių ir Kalėdų stalai vos per keletą dienų suformuoja netinkamus mitybos įpročius – dauguma gyventojų šiuo laikotarpiu užkandžiauja ir smaližauja kur kas daugiau negu derėtų. Dėl šios priežasties apsunkti įpratę skrandžiai ir toliau reikalauja gausybės gardumynų.
Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Vilma Juodkazienė sako, kad šį poreikį patenkinti gali sveikesnė maisto alternatyva – vaisių ir daržovių kokteiliai, dar kitaip vadinami glotnučiais.
Stilingi sveikatos rinkiniai užkariauja gyventojų širdis
Smoothiestatistics.com duomenimis, vien JAV kiekvienais metais glotnučių rinka viršija 2 milijardus dolerių, o bendras vartojimas per pastaruosius penkerius metus išaugo daugiau nei 80 proc. Sveikos mitybos tendencijos neaplenkia ir Lietuvos – šie kokteiliai kasmet čia populiarėja vis labiau. Prekybos tinklo IKI komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė atskleidžia, kad tokių kokteilių pardavimai per pastaruosius metus išaugo net 40 proc., o jų asortimentas taip pat gerokai prasiplėtė.
„Glotnučiai gaminami iš šviežių vaisių, uogų ir daržovių bei pagardinami kitais maistingais ingredientais – pienu, varške, jogurtu, medumi, riešutais ar imbieru. Šių kokteilių sudėtis dažniausiai priklauso nuo individualių pomėgių ir fantazijos, tačiau mūsų prekybos tinklo parduotuvėse prekiaujama iš viso 11 rūšių glotnučių, o pats populiariausias iš jų – mangų ir pasiflorų kokteilis. Taip pat mėgstami yra melionų, mangų ir ananasų glotnučiai, žalieji, raudonieji ir geltonieji kokteiliai bei žalieji kokteiliai su avokadais“, – pasakoja B. Čaikauskaitė.
Nauda akivaizdi ne tik po švenčių
Maisto ekspertės teigimu, daugelis žmonių galvoja, kad vaisiuose esantis cukrus nepadeda organizmui atsigauti, todėl vaisių kokteiliai nėra vertinami kaip pagalbos priemonė norint sugrįžti į įprastą mitybos ritmą. „Nereikia pamiršti, kad vaisiuose esantis cukrus yra natūralus ir tikrai ne toks blogas. Be abejo, visur turi būti jaučiamas saikas. Tačiau vaisių ar daržovių kokteilis ryte – tikrai pakraus energija kone visai dienai. Be to, nereikės užkandžiauti laukiant pietų arba reikės juos valgyti ne tokius sočius. Dėl šios priežasties šie kokteiliai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori Naujuosius metus pasitikti atsigavę ir praturtinę savo organizmą reikiamais vitaminais“, – sako V. Juodkazienė ir dalinasi vaisių ir daržovių kokteilių receptais.
Žaliasis kivių kokteilis su špinatais
Reikalingi produktai:
4 vnt. kivių,
3 riekės melionų,
2 saujos špinatų.
Gaminimas:
Vaisius nulupkite ir susmulkinkite. Špinatus irgi šiek tiek pasmulkinkite. Vaisius drauge su špinatais sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos. Jeigu norite skystesnio kokteilio, galite įpilti šiek tiek vandens, pagardinto citrinos sultimis. Skanaus!
Gaivus mėtinis gėrimas
Reikalingi produktai:
1 žaliosios citrinos,
500 ml lengvai gazuoto vandens,
2 saujos mėtų,
15 vnt. ledukų.
Gaminimas:
Citriną supjaustykite griežinėliais ir šalia pasiruoškite mėtų lapelius. Į stiklinę dėkite ledo, tada citrinos ir mėtų ir taip sluoksniuokite. Galiausiai viską užpilkite limonadu. Tai puikus gaivinantis kokteilis po šventinio maratono visai šeimynai. Skanaus!
Energijos suteikiantis obuolių kokteilis
Reikės: 1 obuolio,
1 banano,
0,5 stiklinės apelsinų sulčių.
Gaminimas:
Į elektrinę trintuvę sudėti smulkintus obuolius, bananus ir supilkite apelsinų sultis. Plakite iki kol kokteilis taps vientisa ir tiršta mase. Skanaus!
Šaldytų uogų ir burokėlių kokteilis
Reikalingi produktai:
1 stiklinė augalinio pieno,
1 stiklinė šaldytų uogų,
1 nedidelis burokėlis,
1/4 vieneto avokado,
2 vienetai šviežių datulių,
1 šlakelis vanilės esencijos.
Gaminimas:
Burokėlį supjaustykite nedideliais kubeliais, kad trintuvui būtų lengviau darbuotis. Tuomet visus ingredientus sutrinkite elektrinėje trintuvėje ir supilkite į taurę. Skanaus!
Komentarai
Komentarų nėra