Dėmesys Alytaus miesto sportininkams: daugiau premijų ir platesnis apdovanojimų spektras

Alytaus miesto savivaldybė stengiasi aktyviai remti ir skatinti vietos sportininkus, nuolat tobulindama jų premijavimo tvarką. Naujausiame miesto tarybos sprendime dar labiau akcentuojama sportininkų svarba miestui ir stengiamasi užtikrinti, kad jų pastangos būtų įvertintos finansiškai. Išplėstas sporto varžybų, už kurias sportininkai galės gauti premijas, sąrašas ir užimtų vietų skaičius jose. Nuo šiol į premijas galės pretenduoti ne tik olimpinių, bet ir neolimpinių sporto šakų atstovai. Šiuo sprendimu Alytaus miesto valdžia siekia sustiprinti sportininkų motyvaciją treniruotis ir siekti aukščiausių rezultatų aukšto rango sporto varžybose.

Didesnės galimybės sportininkams

Iki šiol pagal Alytaus miesto savivaldybės administracijoje galiojusią sportininkų materialinio skatinimo tvarką premijų galėjo sulaukti tik I–III vietų laimėtojai olimpinėse, paralimpinėse žaidynėse, pasaulio, pasaulio neįgaliųjų, Europos, Europos neįgaliųjų bei Lietuvos ir Lietuvos neįgaliųjų čempionatuose.

Miesto tarybos priimtame sprendime dėl sportininkų materialinio skatinimo numatyta, kad premijas gaus olimpinių, paralimpinių žaidynių, pasaulio, pasaulio žmonių su negalia čempionatų ne tik prizinių vietų laimėtojai, bet ir ketvirtą–dvyliktas vietas užėmę sportininkai. Savivaldybės premijų sulauks Europos, Europos žmonių su negalia čempionatuose laimėjusieji ir ketvirtas–aštuntas vietas.

Be šių naujovių, premijavimo tvarkoje atsirado ir naujos varžybos, kurių nugalėtojai gaus savivaldybės materialinį paskatinimą. Jaunimo olimpinėse žaidynėse, universiadose premijos numatytos iki šeštos vietos, pasaulio taurės varžybose – iki ketvirtos. Europos sporto žaidynėse, Europos jaunimo olimpiniuose festivaliuose bei Europos taurės varžybose – iki trečios. 

Trijų prizinių vietų sportininkų premijavimas buvo ir lieka numatytas tokias vietas iškovojusiems Lietuvos čempionatuose.

Premijos neolimpinių, neparalimpinių sporto šakų atstovams

Dabar miesto tarybos patvirtintoje sportininkų materialinio skatinimo tvarkoje pirmąkart atsiranda premijavimas ir už pasiekimus neolimpinėse, neparalimpinėse sporto šakose. Jiems skiriamoms premijoms apskaičiuoti taikomas 0,3 dydžio nustatytų premijų koeficientas, atsižvelgiant į varžybų lygį ir jose užimtas vietas.

„Neolimpinėse sporto šakose besitreniruojantys kai kurie alytiškiai pasiekia neblogų ir net gerų rezultatų. Jie įdeda daug darbo, tad yra nusipelnę ir įvertinimo“, – sakė pasaulio, Europos ir Lietuvos, galiūnų čempionatuose prizines vietas iškovojantį alytiškį Modestą Struckų treniruojantis Vilmantas Bliujus.

Premijų dydžiai

Iki šiol sportininkų premijos priklausė nuo šalies pareiginės algos bazinio dydžio. Dabar miesto taryba patvirtino naują, fiksuotų dydžių premijų sąrašą.

Olimpinėse žaidynėse aukštas vietas iškovoję alytiškiai sportininkai bus skatinami premijomis nuo 2,2 iki 5 tūkst. eurų, pasaulio čempionatuose – nuo 1,2 iki 3 tūkst. eurų, Europos čempionatuose – nuo 0,5 iki 2,5 tūkst. eurų, jaunimo olimpinėse žaidynėse, universiadose – nuo 0,6 iki 1,8 tūkst. eurų, pasaulio taurės varžybose – nuo 0,6 iki 1,2 tūkst. eurų, Europos sporto žaidynės, Europos jaunimo olimpiniuose festivaliuose – nuo 0,8 iki 1,4 tūkst. eurų, Europos taurės varžybose – nuo 0,6 iki 1 tūkst. eurų, Lietuvos čempionatuose – nuo 0,4 iki 0,8 tūkst. eurų.
 
Paraiškos dėl kandidato į Alytaus miesto savivaldybės sportininkų (komandų) premiją forma 

Alytaus miesto tarybos 2024-08-29 sprendimas Nr. T-314 „Dėl sportininkų materialinio skatinimo“

 

AMS informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą