Alytuje puoselėjamas dviračių sportas ir auginami nauji talentai

Rugsėjo 29 d. Alytuje prie Didžiosios Dailidės ežerėlio įvyko jau penktą kartą surengtos vaikų dviračių varžybos „V. Brusoko taurė 2024“. Šios varžybos kasmet sulaukia vis didesnio susidomėjimo, pritraukdamos į Alytų gausėjančias jaunųjų dviratininkų gretas iš visos Lietuvos. Šiais metais į varžybas susirinko daugiau nei 80 jaunųjų dviratininkų iš įvairių Lietuvos miestų, tokių kaip Ignalina, Skuodas, Klaipėda, Kaunas, Vilkaviškis ir Vilnius. 

Pagrindinė šių varžybų sumanytoja ir organizatorė – Vaida Bronickienė, daugkartinė Lietuvos plento ir treko dviračių čempionė, kuri savo profesionalią sportininkės karjerą baigė 2016 m., bet liko ištikima dviračių sportui ir šiuo metu trenere dirba Alytaus sporto ir rekreacijos centre.

Vaikai ir juos atlydėję tėveliai turėjo puikią progą smagiai praleisti laiką gamtoje, pajusti azartišką ir pakilią varžybų nuotaiką. Jaunieji dalyviai rungtyniavo 4-iose skirtingose amžiaus grupėse, nuo 2018 m. gimusių mažylių iki vyresnių, gimusių 2012–2010 m. Jauniausias dalyvis buvo vos trejų metų amžiaus.

Šios varžybos ypatingos tuo, kad vaikai varžosi draugiškoje ir motyvuojančioje aplinkoje, kur svarbu ne tik rezultatai ir iškovotos vietos, bet ir patiriamas judėjimo džiaugsmas. Visiems varžybų dalyviams buvo įteikti atminimo medaliai, o organizatoriai pasirūpino ir papildomomis atrakcijomis, tokiomis kaip prizų loterija. 

Alytaus sporto ir rekreacijos centro atstovai taip pat pasirodė sėkmingai. Jonė Jakučionytė užėmė 2 vietą, o Liepa Karčiauskaitė, Eivinas Rėklaitis, Viktorija Rėklaitytė, Liepa Butrimaitė ir Gustas Abramavičius užėmė po 3 vietą. Kajus Griškus pelnė 2 vietą, o Dominykas Daugėla tapo savo grupės nugalėtoju, užimdamas 1 vietą.

Šio renginio sėkmė – ne tik sportininkų pasiekimai, bet ir partnerių indėlis. UAB „Decathlon Lietuva“, Alytaus sporto ir rekreacijos centras bei Dviračių sporto klubas „Nikeliuotas špykis-Alytus“ jau ne pirmus metus aktyviai prisideda prie renginio organizavimo ir dviračių sporto populiarinimo Alytuje. Prizus loterijai skyrė „Veloklinika“, VšĮ „Minam100“ ir Alytaus miesto savivaldybė.

Alytaus miesto savivaldybės vicemerė Jurgita Šukevičienė teigia, kad vaikų dviračių varžybos „V. Brusoko taurė“ – tai ne tik sportinė kova, bet ir puiki galimybė ugdyti jaunus dviračių sporto talentus bei skatinti sveiką gyvenseną tarp vaikų. Anot jos, toks renginys puikiai parodo, kaip svarbu suteikti vaikams galimybes aktyviai ir smagiai leisti laiką, atrandant sportą kaip prasmingą ir įdomią veiklą.

Švietimo ir sporto skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą