Nuotraukos autorius: Marius Šagunevičius

Po ilgosios pertraukos subyrėjusi Alytaus „Sintek–Dzūkija“ patyrė 4-ąją nesėkmę paeiliui

Šeštadienio vakarą Alytaus arenoje sužaistas Lietuvos krepšinio lygos mačas, kuriame ant parketo žengė Alytaus „Sintek–Dzūkijos“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ komandos. Antroje rungtynių dalyje žaidimo kontrolę praradę alytiškiai patyrė 4-ąją nesėkmę paeiliui.

Susitikimas Alytaus klubui prasidėjo lyg iš natų. Šeimininkai pabėgo į priekį rezultatu – 8:3. Tačiau netrukus svečiai perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas ir ketvirtį užbaigė pirmaudami – 18:19.

Antrajame ketvirtyje nei vienai ekipai nepavyko rimčiau pabėgti į priekį ir skirtumas tarp komandų laikėsi trapus. Vis tik po antrojo kėlinio panevėžiečiai neženkliai pirmavo – 34:38.

Pirmoje rungtynių dalyje pabėgti niekaip nesugebėję panevėžiečiai geriausią atkarpą sužaidė trečiajame – jį, vedami Pauliaus Valinsko ir Željko Šakičiaus, svečiai laimėjo 23:10 ir prieš paskutinį ketvirtį jau pirmavo solidžia persvara (61:44).

Ketvirtajame kėlinyje dzūkai dar bandė surengti kelis mini šturmus, jie padėjo komandai sumažinti atsilikimą iki vienaženklio, tačiau pergalės išplėšti alytiškiams nepavyko. Rungtynės baigėsi rezultatu – 65:73.

Labiausiai svečių komandoje išsiskyrė Paulius Valinskas. Gynėjas įmetė 22 taškus ir tokiu būdu surengė rezultatyviausią savo šio sezono pasirodymą.

Tuo tarpu „Sintek–Dzūkiją“ į priekį tempti tradiciškai bandė Chauncey Collinsas – šį kartą jo sąskaitoje 21 taškas ir 24 naudingumo balai.

Kitas namų rungtynes alytiškiai žais kovo 14-ąją dieną 17 valandą prieš Vilniaus „Rytą“.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą