Alytaus rajono priešmokyklinukams – įtraukios pamokos pagal naują programą

Artėjantiems mokslo metams ruošiasi visa švietimo bendruomenė. Aptarti ugdymo naujoves ir aktualijas Kurnėnų mokykloje rinkosi ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogai. Jiems buvo pristatyta naujovė – nacionaliniu mastu Lietuvoje diegti pradėta „Think Equal“ programa. Į ją nuo šių mokslo metų patenka ir Alytaus rajono savivaldybė ir tai reiškia, kad Alytaus rajono švietimo įstaigų priešmokyklinio amžiaus vaikams bus vedamos įtraukios pamokos pagal naują programą.

„Programa „Think Equal“ veikia 33 pasaulio šalyse, skirta ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikams ugdyti socialinę ir emocinę kompetencijas. „Think Equal“ programos priemonės ir mokymai  leidžia mokytojams kokybiškai ir be papildomo pasirengimo pasiūlyti vaikams platų kompetencijų spektrą apimančias, įdomias ir įtraukiančias pamokas“ – sakė Alytaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Giedrė Volungevičienė.

Susitikimo metu pedagogai turėjo galimybę mokytis vesti įtraukias, įdomias ir veiksmingas socialinių  ir emocinių kompetencijų pamokas, taikant „Think Equal“ programą ir mokymo priemones bei mokytis stebėti socialinių ir emocinių kompetencijų pažangą klasėje.

Pirmieji šios programos dalyviai – Alytaus rajono savivaldybės švietimo įstaigų priešmokyklinio amžiaus vaikai.  Vėliau bus įtraukiamos ir ikimokyklinio amžiaus vaikų grupės.

„Think Equal“ programa atliepia strateginius Lietuvos švietimo tikslus ugdyti vaikų socialines ir emocines kompetencijas bei kuo ankstyvesniame amžiuje kurti įtraukią aplinką ugdymo įstaigose.

Baigęs mokymus, mokytojas turės galimybę naudotis „Think Equal“ medžiaga, elektroninėmis priemonėmis, gaus lektorių konsultacijas, vedant programos pamokas.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą