Garsaus Kauno šefo Mariaus Paplausko firminis receptas: tikroji karbonara

Paprašytas pasidalinti savo firminiu receptu, prestižinio Kauno restorano „Dia“ vyr. šefas Marius Paplauskas pasiūlė išmėginti tikrąją karbonarą. Tai nesunkiai pagaminamas, bet gurmaniškas valgis.

Reikės:

Kiaulienos pažandės „Guanciale“ (tai – ilgai vytinta, pipiruose ir druskoje apvoliota kiauliena; jos galima įsigyti delikatesų parduotuvėse ir didžiuosiuose prekybos centruose); Mėgstamos rūšies makaronų; Druskos.

Padažui:

3 plaktų kiaušinio trynių; Nemažo žiupsnio juodųjų pipirų; „Pecorino Romano“ sūrio.

Paruošimas:

Kiaulienos pažandę supjaustome vidutinio dydžio kubeliais. Tada dedame į šaltą keptuvę ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol išsiskirs riebaliukų ir mėsa pasidarys auksinės spalvos. Tuo metu išsiverdame pasirinktų makaronų (Mariaus mėgstami – „tagliatelle“, tiks ir spagečiai) gausiai padruskintame vandenyje (verdame 8–10 min.). Paruošiame padažą: gerai suplakame kiaušinių trynius, į juos įmaišę nemažai juodųjų pipirų ir tarkuoto sūrio.

Baigus virti makaronams sudedame juos į keptuvę prie kiaulienos, įpilame ir šiek tiek vandens, kuriame jie virė. Užpilame paruoštą padažą, viską išmaišome. Tik neperkaitiname, kad nepasidarytų kiaušinienė – viryklė gali būti jau išjungta arba kaitra turi būti labai žema. Patiekdami galime užberti dar šiek tiek sūrio. „Tai būtų mano asmeniškai vienas mėgstamiausių patiekalų, o jį paruošti labai paprasta – kadangi viską darome vienu metu, užtrunka tik apie 15 min.“, – sakė šefas M.Paplauskas. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą