Išbandėme ir mes: originalus ir itin veiksmingas būdas valyti grybus

Nacionaliniu sportu galima pavadinti ne tik krepšinį, bet ir grybavimą. Nėra ne vieno lietuvio, kuris pats, jo kaimynas ar giminaitis nebandytų šiuo metu miškuose laimės ieškoti. Šimtai baravykų, kibirai voveraičių – ne tik geras laimikis, bet ir didžiulis iššūkis. O kaip visa tai išvalyti? 

Vieni nevalo, o virdami laukia, kol viskas nusivalys. Kiti kruopščiai valo dantų šepetukais – kiekvienas grybautojas ir grybautoja turi savo metodą. Garsiausias Lenkijos maisto tinklaraštininkas Michał Korkosz pasidalijo gardžių makaronų su voveraitėmis receptu. O kartu su juo ir itin neįprastu būdu, kaip nuplauti nuo voveraičių visus nešvarumus. Bestselerių „Fresh from Poland“ and „Polish’d“ ne tik Lenkijoje, bet ir anglakalbėse šalyse autorius garsėja orginaliais vegetariškais receptais, kurie paremti tradicine lenkų virtuve. 

Nežinau, ar toks voveraičių valymo būdas pas mūsų kaimynus yra tradicinis, bet aš apie tokį išgirdau pirmą kartą ir nusprendžiau pabandyti. Tai kaip paprasčiau ir greičiau valyti grybus? Sudėkite voveraites į gilesnį dubenį. Apibarstykite jas miltais ir švelniai juose jas pavoliokite, kad miltai apkibtų visur. 

Pripilkite į indą šalto vandens ir ranka pamaišykite – miltai turi atsiskirti nuo voveraičių kartu su nešvarumais. Vandenį nupilkite arba grybus išgriebkite, nusausinkite ir galite gaminti, ką tik norite. Tiesa, vieną kartą persistengiau su miltų kiekiu, tai dalis jų liko prikibę prie voveraičių, bet tai anaiptol nėra blogai. Gaminant tradiciškai su grietinėle, padažas greičiau sutirštės. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą