Cukinijų lietinių receptą išbandžiusi Audronė įsitikino: blynai gavosi itin gardūs ir sotūs

Turite cukinijų ir nežinote ką gardaus pagaminkiti iš šios daržovės? Štai jums idėja – cukinijų lietiniai, belenkaip gardūs ir sotūs.

Cukinijų lietinius galite kepti tiek pikantiško skonio, tiek saldesnius, čia jau kaip jums labiau patinka. Patiekti cukinijų lietinius galite su grietine, jogurtu, grūdėta ar paprasta varške, uogiene ir t.t. Beje, galite kepti ir mažus blynelius, didelio skirtumo nebus, bet man dideli blynai, lietiniai kažkaip fainesni, o ir vis kitoniški.

Cukinijų lietiniai

Reikės:

1 cukinijos, 500 ml. kefyro, 1 kiaušinio, 250 gr. miltų, prieskoninių žolelių ( pagal skonį ir poreikį ), cukraus ( pagal skonį ir poreikį ), žiupsnelio druskos, aliejaus kepimui

Cukiniją sutarkavau burokine trintuve.

Į indą sudėjau tarkuotas cukinijas (susidariusį skystį nupilkite), įmušiau kiaušinį, subėriau miltus, prieskonines žoleles, pagardinau žiupsneliu druskos, įbėriau truputį cukraus ir išmaišiau (masė gaunasi tirštoka, bet tokia ir turi būti). Kepiau lietinius keptuvėje ant šlakelio aliejaus, juos apkepant iš abiejų pusių. Patarimas: įpilus lietinių masės į keptuvę, ją paskirstykite, palyginkite mentele, kad lietinio paviršius būtų lygesnis. Skanaus.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą