Škotiški kiaušiniai: sotūs ir be galo gardūs, ragausite ne tik per pusryčius ar šventes
Turbūt visi esame girdėję apie sočius angliškus pusryčius. Tačiau ar teko ragauti škotiškų?
Škotiškų kiaušinių receptas buvo puikiai žinomas dar 18 amžiuje ir greitai pasklido ne tik po visą Didžiąją Britaniją, bet ir po visą pasaulį. Teigiama, kad škotiškus kiaušinius įkvėpė indiškas patiekalas. Mėsos kotletas su virtu kiaušiniu viduje tinka valgyti ne tik pusryčiams. Jį ypač mėgsta patiekti per šventes ar valgyti kaip užkandį iškylautojai gamtoje. Maisto tinklaraštininkė „Virtuvėje pas Dalią“ siūlo pasigaminti nuostabių škotiškų kiaušinių ir atskleidžia šio nesunkiai pagaminamo patiekalo receptą.
Škotiški kiaušiniai
Reikės: 500 g kiaulienos faršo, 5 virtų kiaušinių ir vieno žalio, 50 gr. džiūvėsėlių, 1 svogūno, Mėsos prieskonių, žiupsnelio druskos.
Padažui: sviesto, pieno, lydyto sūrelio, grietinėlės.
Gaminimas:
Paruoškite maltą mėsą! Įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais, pagal skonį pasūdykite ir viską gerai išmaišykite. Virtus kiaušinius nulupkite. Kiekvieną aplipdykite paruoštu faršu ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Apvoliotus džiūvėsiuose kiaušinius truputį apkepkite keptuvėje, o paskui šaukite į orkaitę ir 20 minučių dar pakepkite 180 laipsnių temperatūroje. Padažas: Sviestą ištirpinti keptuvėje, įpilti pieno. Įdėti lydytą sūrelį, grietinėlės.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra