Šis garnyras yra 10 kartų sveikesnis už ryžius ir bulves: apsaugo nuo diabeto ir demencijos
Dėl maistinės vertės ir universalumo šis produktas yra idealus pasirinkimas ruošiant skanius ir itin sveikus patiekalus.
Tai bulguras – iš kviečių gaminami grūdai. Jis laikomas tikru sveikatai naudingu supermaistu. Juk jame yra daug ląstelienos, kuri teigiamai veikia virškinimą ir padeda palaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje. Jei įtrauksite bulgurą į savo mitybą, jis padės pagerinti žarnyno veiklą ir palaikyti normalų gliukozės kiekį kraujyje.
Be to, produkte gausu baltymų, kalio, magnio ir B grupės vitaminų, kurie būtini sveikai nervų sistemai, širdies veiklai ir kognityvinių sutrikimų rizikai sumažinti. Bulguras yra puiki alternatyva įprastiems garnyrams, tokiems kaip baltieji ryžiai ir bulvės, kurie yra prastesnės maistinės vertės. Produktas aprūpina organizmą svarbiausiomis mikroelementais, kurie apsaugo jį nuo su amžiumi susijusių ligų, tokių kaip demencija ir atminties praradimas. Kaip paruošti bulgurą, kad jis būtų ne tik sveikas, bet ir skanus Iš tiesų bulgurą paruošti gana paprasta, tačiau yra keletas paslapčių, kurios padės jį pagaminti ypač skanų ir trapų.
Reikės:
bulguro – 1 puodelio; vanduo – 2 puodelių; druskos ir prieskonių – pagal skonį; 20 g sviesto arba 2 šaukštų augalinio aliejaus.
Kaip paruošti:
Norint atskleisti visą bulguro skonį ir aromatą, jį reikia apkepti. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite truputį aliejaus arba sviesto, suberkite kruopas ir nuolat maišydami kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes. Kai bulguras įgaus riešutų kvapą ir lengvą auksinį atspalvį, galite jį nukelti nuo viryklės.
Gaminimas.
Apkeptą bulgurą sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir įberkite druskos.
Užvirinkite ant vidutinės ugnies, tada sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 20 minučių. Nemaišykite, kad nepažeistumėte patiekalo tekstūros. Po 20 minučių išjunkite viryklę, įberkite mėgstamų prieskonių ir palikite bulgurą 10 minučių pastovėti. Bulguras tinka su mėsa, žuvimi ir daržovėmis. Jis taip pat puikiai tinka daržovėms įdaryti. Patiekalas mėgsta šias žoleles ir prieskonius: juoduosius pipirus, muskatą, sezamo sėklas, petražoles, bazilikus, kalendras ir mėtas.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra