Gardesnis ir sveikesnis už bet kokį obuolių pyragą: tereikia pakeisti vos kelis produktus
Šis pyragas atsirado dėl paprasto, bet labai aktualaus noro išsaugoti tai, ką duoda mano sodas, ir paversti tai sveiku, skaniu desertu. Turėjau obuolių, kurie jau pradėjo vysti, tad ieškojau būdo, kaip juos įdomiai, naudingai ir skaniai panaudoti.
Be to, man patinka nesudėtingi receptai, kai nereikia ilgai stovėti virtuvėje, – juk visi norime džiuginti šeimą ir svečius, bet negaišti begalės laiko gamindami! Todėl vieną mažą pyragą nešiuosi į svečius, kad galėčiau pasidalinti šiuo atradimu su kitais. Kodėl verta išbandyti šį pyragą? Jis be pridėtinio cukraus – natūralų saldumą suteikia džiovinti vaisiai. Baltymai iš kiaušinių, jogurto ir mocarelos – energijai ir sotumui. Kokosų ir migdolų miltai suteikia naudingų skaidulų ir sveikųjų riebalų. Puikus pasirinkimas sveikesnei mitybai ir šeimos desertui! Be glitimo – tinka tiems, kurie jo netoleruoja. Puikus skanėstas pusryčiams, užkandžiui ar net sportininkams po treniruotės. Kodėl šis pyragas gali būti geresnis už įprastą obuolių pyragą? Nes mažesnis glikemijos indeksas dėl skaidulų ir sočiųjų riebalų. Nėra kvietinių miltų, kurie skatina uždegimą organizme. Kepiau du pyragus 15 ir 20 cm apvaliose formose, nes reikėjo vieną neštis į svečius, o kitą pasilikau. Galima rinktis didesnę 28 cm formą, keksines arba dvi pailgas duonos formas. Jei manote, kad bus per daug, dalinkite ingredientus pusiau ir turėsite apie 15–18 keksiukų.
A ingredientai:
200 g migdolų miltų 80 g kokosų miltų 1 nubrauktas a. š. sodos
B ingredientai:
500 g nuluptų obuolių skiltelių
C ingredientai:
60 g sviesto 90 g džiovintų mangų (necukruotų) 190 g džiovintų datulių (necukruotų) 4 kiaušiniai (210 g) 150 g natūralaus jogurto 2 mocarelos rutuliukaiA ingredientus sumaišykite dubenyje. Obuolius sutarkuokite arba sumalkite kombainu su S formos peiliais iki razinos dydžio gabaliukų. Suberkite obuolius į miltus ir išmaišykite.
C ingredientus sudėkite į plaktuvą ir suplakite iki košelės konsistencijos. Supilkite gautą masę į miltus ir viską gerai išmaišykite. Paskirstykite tešlą į kepimo formas arba keksines ir kepkite, kol gražiai apskrus ir pakils viduriukas. Du mano pyragai kepė 175 laipsnių temperatūroje su oro pūtimu 45 min.
Atvėsinkite pyragą ir puoškite savo nuožiūra. Pasirinkau obuolienę, išpurškiau ją gėlytėmis ant pyrago ir papuošiau ožerškių uogomis.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra