Tobulas marinatas ir padažas viename: mėsa bus tokia sultinga, kad ištirps burnoje
Norint išgauti gerą mėsos skonį kepimui ant grotelių, svarbu pasirinkti tinkamą marinatą, kuris padeda suminkštinti mėsą, suteikia jai papildomo skonio.
Geras marinatas turėtų būti subalansuotas, kad nebūtų per rūgštus ar per sūrus. Siūlau išbandyti marinatą su vynu mėsai ant grilio.
Geras marinatas turėtų būti subalansuotas, kad nebūtų per rūgštus ar per sūrus. Siūlau išbandyti marinatą su vynu mėsai ant grilio. Vyno marinatas mėsai ant grilio Reikės:
3/4 puodelio alyvuogių aliejaus 1/4 puodelio sauso raudonojo vyno 2 šaukštų sojos padažo 2 skiltelių susmulkinto česnako 1 šaukštelio džiovinto rozmarino arba čiobrelių 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų šaukštelio medaus ar rudojo cukraus.
Mėsos su vyno marinatu gaminimas:
Visus ingredientus gerai išmaišykite dubenyje. Įdėkite mėsą (jautieną, kiaulieną ar vištieną) į dubenį, užpilkite marinatu. Uždenkite ir laikykite šaldytuve mažiausiai 1–2 val., o geriausia – per naktį. Raudonasis vynas ne tik suminkština mėsą, bet ir praturtina skonį. Toks marinatas ypač tinka kepsniams, šonkauliukams ar net liulia kebabams. Prieš kepdami išimkite mėsą iš šaldytuvo bent 30 min. anksčiau, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Išimkite mėsą iš marinato, šiek tiek nusausinkite popieriniu rankšluosčiu – taip geriau apskrus. Marinato likučius galima trumpai pavirti – tiks kaip padažas. Grilio groteles patepkite aliejumi, kad mėsa neprikibtų. Dėkite mėsą ant įkaitusių grotelių. Leiskite mėsai apskrusti – tik tada apverskite. Iškeptą mėsą leiskite „pailsėti“ 5–10 min., kad sultys pasiskirstytų ir mėsa būtų dar sultingesnė.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra