Naminės spurgos: neprisigers riebalų, bus minkštos, su traškia plutele
Kada paskutinį kartą valgėte spurgas?Aš neplanavau jų gaminti, nes eilėje laukia daug pyragų ir pyragaičių, bet... „Facebooke“ viena mergina jomis pasidalino, paskui kita, trečia.
O dar prisiminiau, kad varškės turiu šaldytuve, tai taip ir gavosi. Paprastos jau kaip ir nusibodo, galvojau kaip jas pagaminti kitaip... Turėjau parsinešusi kekę bananų, tad juos ir dėjau. Vyresnėlis grįžęs iš sporto varžybų paragavo ir sako: „Bet, mama, tu ir prigalvoji“. Skonis tikrai puikus, nėra saldžios.
Naminės spurgos Produktai:
300 gr. varškės, 1 kiaušinis, 2 šaukštai cukraus, 1 bananas, 5–6 šaukštai miltų (žiūrėkit patys, kaip darosi tešla), aliejaus virimui, cukraus pudros apibarstymui.
Naminių spurgų gaminimas:
Varškę ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinį, dėti sutrintą bananą ir gerai išmaišyti. Berti miltus ir maišyti. Tešla turi būti lipni ir tiršta, jei maišosi lengvai, berkite dar miltų. Tešla turi būti beveik minkoma, bet dar maišoma šaukštu. Puode, kuriame virsime spurgas, įkaitiname aliejų. Tešlą imame drėgnomis rankomis ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes. Verdame iki gražios spalvos ir kol vidurys iškepa. Užtruks apie 7 min. Tešloje miltų nėra daug, bet voliojamos tarp rankų ir formuojamas rutuliukas padaro tokią plutelę, dėl ko spurgos neprisigeria riebalų, o vidus būna minkštas. Niekada nepilu jokio brendžio, degtinės, tikrai neprigeria riebalų. Pabandykite. Tai kada paskutinį kartą valgėte spurgas?
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra