Itališka šokoladinė dešra: parodė, kaip lietuvių pamėgtą desertą gamina italai
Itališka šokoladinė dešra: parodė, kaip lietuvių pamėgtą desertą gamina italai
Tačiau ar žinojote, kad panašų desertą gamina ir italai? Kotryna Starkienė apie visa tai papasakojo TV3 laidoje „Kotrynos burtai“, rašoma pranešime spaudai. K. Starkienė pasiūlė kelis receptus, kurie puikiai tinka tais atvejais, kai laukiate svečių. „Ji labai primena mūsų lietuvišką tinginį, bet yra gaminama šiek tiek kitaip. Tad kas skaniau: lietuviškas tinginys ar itališka dešra?“, – intriguoja ji.
Itališka šokoladinė dešra
Ingredientai:
200 g juodojo šokolado; 200 g sausainių; 100 g sviesto; 2 kiaušinių trynių; 100 g cukraus; 150 g skrudintų riešutų; džiovintų slyvų; 2 šaukštų kakavos; romo.
Gaminimo eiga
Šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje. Sausainius susmulkinkite taip, kad atrodytų kaip miltai. Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi, sudėkite trynius ir dar kartą gerai išplakite. Į šią masę supilkite atvėsusį tirpintą šokoladą, sausainių trupinius, kakavą, bei romą. Viską gerai išmaišykite. Slyvas supjaustykite nedideliais gabalėliais ir kartu su riešutais suberkite į šokoladinę masę. Dar kartą gerai išmaišykite ir viską sudėkite ant kepimo popieriaus. Suformuokite pailgą „dešrą“, užsukite popieriaus kraštus ir įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Geriausia palikti šaldytuve visai nakčiai. Sustingusią „dešrą“ pavoliokite cukraus pudroje ir patiekite. Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra