Baltijos kelio minėjime – ir Alytaus rajono pėdsakas

Vieningai susikibę už rankų, pasipuošę trispalvėmis ir Alytaus rajono savivaldybės vėliavėliavėlėmis, giedodami Tautišką giesmę – taip Alytaus rajono žmonės minėjo 35-ąją Baltijos kelio sukaktį istorinėje vietoje.

„Mielieji, 35-eri metai trijų Baltijos valstybių vienybės! Net ir po tiek metų mes vis sugrįžtame čia vėl ir vėl susikibti rankomis bei pakartoti mus laisvei įkvėpusią daugiau kaip 600 kilometrų Baltijos kelio istoriją! Bet visų svarbiausia, kad laisvės dvasia mumyse stipri ir gyva iki šiol! Kiekvienam iš mūsų linkiu puoselėti netrūkstamas mūsų trijų Baltijos valstybių istorines gijas ir jas stiprinti mūsų ateities kartose! Ačiū už tai, kad šiandien esate čia, kad savo buvimu istorinėje vietoje įspaudžiate ir mūsų Alytaus rajono pėdsaką! Su 35-osiomis Baltijos kelio metinėmis“, – susirinkusius Baltijos kelio minėjimo dalyvius sveikino Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorius Vytas Arbačiauskas.

Minėjimas vyko toje pačioje vietoje, kur Alytaus krašto žmonės stovėjo 1989-ųjų rugpjūčio 23-ąją – kelio Vilnius–Ukmergė 48-ajame kilometre. Dabar ten pastatytas Alytaus krašto žmonių paminklas, įamžinantis svarbų įvykį, kai Lietuvos, Latvijos ir Estijos žmonės stovėjo gyvoje 670 km grandinėje bei sujungė Vilnių, Rygą ir Taliną, taip išreikšdami vienybę ir pasipriešinimą Sovietų Sąjungos okupacijai.

Paminklas Baltijos keliui ir vietai, kurioje stovėjo Alytaus krašto žmonės pastatytas 2021 m., jo viršuje iškaltas Sąjūdžio ženklas, kiek žemiau – Alytaus miesto ir Alytaus rajono savivaldybių herbai. Projekto autorius – skulptorius Mindaugas Junčys.

Minėjime buvo ir daugiau šią progą įprasminančių akimirkų – žmonės dalijosi atsiminimais, dainavo lietuviškas dainas.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

  • Elizabeth
    prieš 45 minučių
    Niekada nemaniau, kad paskelbsiu šią žinutę. Atsitiko puikus dalykas, kuris pakeitė mano pasaulį. Gavau paskolą, sėkmingai grąžinau skolas, gyvenimas šiuo metu jaučiasi gerai. Buvau skolinga, man skubiai reikėjo pinigų, o kelios internetinės bendrovės, su kuriomis susisiekiau, išviliojo mane iš to, ką turėjau. mano draugė Emilija nukreipė mane į Westlake Loan, todėl aš kreipiausi ir pasirašiau jų sutartį su advokatu ir viskas. jei jums reikia sąžiningos įmonės, kuria galite pasitikėti kreipdamiesi dėl kredito, primygtinai patariu susisiekti su Loanwestlake@gmail.com
    telegrama___https://t.me/loan59

Parašykite komentarą