Elektrinis pianinas ar sintezatorius: kurį muzikos instrumentą pasirinkti?

Pianinas - vienas iš populiariausių ir plačiausiai naudojamų muzikos instrumentų, visame pasaulyje. Tai, ko gero, standartu laikomas, itin plačiai muzikoje naudojamas instrumentas, kuris yra priskiriamas prie klavišinių muzikos instrumentų klasės. Tiesa, pianinai gali būti ne tik klasikiniai, akustiniai. Toli gražu, ne visi namuose turi tiek laisvos vietos, kurią galėtų paskirti šio tikrai didelio muzikos instrumento laikymui. Šiomis dienomis, itin plačiai naudojami ir populiarūs yra elektriniai, skaitmeniniai pianinai, o taip pat ir sintezatoriai. Jie, nuo standartinių, akustinių pianinų skiriasi tuo, kad veikia elektros srovės ir bangų pagalba. Tačiau, naudinga paminėti ir tai, kad sintezatoriai ir elektriniai pianinai tarpusavyje taip pat skiriasi. Ką naudinga apie šiuos muzikos instrumentus žinoti ir kurį pasirinkti - sužinosite šiame straipsnyje. 

Elektrinis, skaitmeninis pianinas - kas tai? 

Kaip ir nurodo pavadinimas, elektrinis pianinas yra pianinas, kuris veikia elektros pagalba. Šie pianinai neretai yra vadinami skaitmeniniais, kadangi, atkartoja akustinio pianino skleidžiamus garsus per skaitmeninius mechanizmus. Vieni elektriniai, skaitmeniniai pianinai atkartoja ir imituoja tik akustinio pianino garsą, kiti, tuo tarpu, gali turėti ir labai panašią išvaizdą. Pastarieji modeliai yra sunkūs ir padeda perteikti realistiškesnes grojimo patirtis. Žinoma, toks modelis taip pat reikalaus ir nemažai laisvos vietos namuose ar kad ir kur jį naudosite. Dažnu atveju, elektrinis pianinas turi 88 klavišus.

Kas yra sintezatorius?

Sintezatorius taip pat yra elektrinis pianinas. Tačiau, jis atrodo visai kitaip, nors ir skleidžia garsus iš elektromagnetinių bangų. Sintezatoriaus skleidžiami garsai yra skleidžiami dėka įvairių metodologijų. Jie neatkartoja iš anksto atmintyje išsaugotų, įrašytų garsų, tad, juos drąsiai galima vadinti muzikos instrumentais. Tiesa, sintezatoriai turi ne tik klavišus, bet ir papildomus mygtukus, ratukus ir stūmiklius, kurie padeda valdyti garsus, jų pobūdį. Dažniausiai, sintezatorius neturi tiek daug klavišų kaip skaitmeninis, elektrinis pianinas. Kita vertus, jie yra kur kas lengvesni, mažesni ir kompaktiškesni. Negana to, jie yra papildyti ir papildomomis ypatybėmis, kurios leidžia juos prijungti prie įvairių įrenginių ir garso aparatūros. Tai reiškia, kad sintezatorių sujungti su kitais įrenginiais yra kur kas lengviau nei tradicinį ar net skaitmeninį pianiną. Dėl šios priežasties, sintezatoriai yra laikomi universalesniais, patogesniais ir praktiškesniais nei skaitmeniniai pianinai.

Kurį muzikos instrumentą pasirinkti?

Tiek skaitmeniniai pianinai, tiek sintezatoriai yra puikūs muzikos instrumentai, kurie leidžia efektyviai groti, lavinti turimus įgūdžius ir mėgautis muzikos teikiama nauda. Tačiau, kurį iš šių muzikos instrumentų reikėtų pasirinkti? 

Jei esate pradedantysis, besimokantis groti, neturite daug pinigų, bet norite ko realistiškesnės grojimo patirties, kuri prilygsta akustiniam pianinui - skaitmeninis pianinas bus geriausias pasirinkimas. Skaitmeniniai, elektriniai pianinai pasižymi puikia, aukšta garso kokybe, kadangi, turi integruotus garsiakalbius, kurių, dažniausiai, neturi sintezatoriai. Nors ir gali reikalauti daugiau vietos namuose, elektrinis, skaitmeninis pianinas puikiai puoš namus ir tikrai primins standartinį, klasikinį, akustinį pianiną. 

Tuo tarpu, tiems, kurie nori pasinerti į muzikos ir garsų kūrimo pasaulį, pajausti muzikos skleidžiamą, užburiančią magiją ir ieško įrenginio, kuris pasitarnautų muzikos studijoje, sintezatorius bus geriausias pasirinkimas. Žinoma, mokytis groti sintezatoriumi tikrai nebus paprasta - tai reikalaus pastangų, daug darbo ir laiko, net jei ir mokate groti pianinu. Taip pat, naudinga paminėti, kad sintezatoriaus skleidžiami garsai yra lankstesni, pats įrenginys yra labiau naudojamas, o taip pat, šie muzikos instrumentai, dažniausiai, būna mažesni ir ne tokie dideli. 

Tikrai galima teigti, kad kova tarp elektrinio pianino ir sintezatoriaus yra apylygė, o tinkamo muzikos instrumento pasirinkimas visiškai priklauso nuo to kaip ir kur planuojate jį naudoti. Jei norite muzikos instrumento, kuris stovėtų jūsų svetainėje, būtų retai judinamas ar tokio, kuris geriausiai ir efektyviausiai imituoja grojimą standartiniu, klasikiniu, akustiniu pianinu - skaitmeninis pianinas bus tai ko jums reikia. Žinoma, tiems, kurie planuoja groti gyvai, kurti muziką studijoje ar ieško naujų, dar neatrastų garsų pasaulio - sintezatorius, vienareikšmiškai, bus geriausias pasirinkimas. Abu šie instrumentai yra savaip unikalūs, žavūs ir tikrai geri. Tad, atsižvelkite į savo norus, poreikius ir pasirinkite tą instrumentą, kuris jums tinka labiausiai. 

Patefonas, gitara, skaitmeninis pianinas, o gal sintezatorius? Daugybę muzikos instrumentų ir su muzika susijusių įrenginių, už žemą kainą, rasite varle.lt internetinėje parduotuvėje!

UAB „Market Rats“ informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą