Nuotraukos autorius: V.Balkūno

Paprastas būdas įdegiu džiaugtis iki rudens

Prasidėjo vasara, su ja – ir įdegio sezonas. Tačiau kartais, nors norėtume atostogų įdegiu puikuotis iki pat vėlyvo rudens, kartais šis išblunka vos per kelias savaites. Nieko keista, odai būdingas nuolatinis regeneracijos procesas. Taip, pašalindama odos paviršiuje susikaupusias nebegyvas odos ląsteles, ji atsinaujina iš vidaus. Šis procesas vyksta vidutiniškai kas 28–30 dienų, todėl laikui bėgant ima blukti ir vasariškas odos atspalvis. Taigi joks įdegis nėra amžinas. Vis tik tinkamai rūpinantis odos sveikata ir grožiu, juo galima džiaugtis kur kas ilgiau.

Pats metas šveisti odą

Vykstant regeneracijos procesams nebegyvos ir suragėjusios epidermio ląstelės kaupiasi odos paviršiuje. Šis suragėjusių ląstelių sluoksnis ne tik trukdo tolygiai įdegti, bet ir apsunkina odai naudingų medžiagų bei drėgmės įsisavinimą. Dėl to dar rengiantis atostogoms patariama odą nušveisti šveitikliu – taip ne tik greičiau įdegsite, bet ir džiaugsitės tolygesniu įdegiu. Specialistai pataria reguliariai atlikti švelnų odos šveitimą taip padedant odai lengviau ir greičiau atsinaujinti. Jei vengiate šiurkštesnių šveitiklių, kurie gali sudirginti jautrią odą, juos galite pakeisti ir švelniais grūdeliais papildyta dušo želė, kuri švelniai nušveičia nebegyvas odos ląsteles kasdienio prausimosi metu. Deginantis saulėje taip pat svarbu kruopščiai nuvalyti makiažą.

Nepamirškite apsaugos nuo saulės

Norint ilgai išliekančio įdegio, nereikia pamiršti apsaugos nuo kenksmingų UV spindulių. Kitu atveju rizikuojama nudegti saulėje ir taip rimtai pažeisti odą. Padidėja ir herpes viruso rizika. Dėl to leidžiant laiką tiesioginiuose saulės spinduliuose svarbu naudoti apsauginį kremą su UVA ir UVB spindulių filtru. Jei oda itin šviesi ir jautri, patariama rinktis intensyvią apsaugą, jei oda natūraliai rusva, ne taip jautriai reaguoja į saulės spindulius, jai gali pakakti ir vidutinio intensyvumo apsaugos. Tiesa, pirmosiomis atostogų dienomis rekomenduojama rinktis kremą su didesniu SPF filtru, vėliau jį galima pakeisti ir mažesniu – taip oda palaipsniui prisitaikys prie karštos kurorto saulės ir išvengsite skausmingo paraudimo. O svarbiausia saulės spinduliais mėgautis saikingai. 

Būtina drėkinti

Odos drėkinimas yra svarbiausias veiksnys, padedantis palaikyti gražų įdegį, mat karštis ir saulės spinduliai negailestingai sausina odą ir ši ima šerpetoti ar net luptis. Kaip to išvengti? Svarbu užtikrinti odos drėgmės pusiausvyrą. Dėl to karštuoju metų laiku patariama reguliariai naudoti giliai drėkinantį kūno losjoną ar kremą. Tai ypač svarbu šiltuoju metų laiku, kai dažniau mėgaujamės saulės atokaita. Odos grožiui ir sveikatai nemažiau svarbu ir pakankamas vandens kiekis – būtent vanduo padeda atsinaujinti odos ląstelėms taip sulėtindamas ir jos senėjimo procesus. Taigi odą drėkinti svarbu ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus. Tam geriausiai tinka negazuotas geriamasis vanduo. Jei laikysites šių patarimų, įdegis gali džiuginti ir iki vėlyvo rudens.

lrytas.lt

Komentarai

  • Veronica
    prieš 33 minučių
    Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao sam kupiti kuću. Pokušao sam potražiti zajam od različitih kreditnih tvrtki, privatnih i korporativnih, ali nije išlo, a većina banaka mi je odbila kredit. Ali kako bi Bog htio, upoznali su me s privatnim zajmodavcem koji mi je dao zajam od 90.000 eura i danas imam svoju kuću i vlasnik sam tvrtke i trenutno mi je dobro, ako morate ići na tvrtka za osiguranje zajma. bez kolaterala, bez provjere kreditne sposobnosti, samo 3% kamatna stopa i supotpisnik s boljim planovima i rasporedom otplate, kontaktirajte Davidson Albert Loan (davidsonalbertloan@gmail.com). On ne zna da to radim, ali sada sam tako sretna i odlučila sam dati ljudima više informacija o njemu i želim da ga Bog još više blagoslovi. Možete ga kontaktirati putem njegove e-pošte. davidsonalbertloan@gmail.com
    {WhatsApp: +38761545894}

Parašykite komentarą