Birželio viduryje startuos Lietuvos 3x3 krepšinio čempionatas

2020-ųjų vasarą Lietuvoje karaliaus 3x3 krepšinio kovos – be 3x3 krepšinio asociacijos ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) organizuojamo turnyro taip pat vyks ir Lietuvos 3x3 krepšinio čempionatas.

Čempionato kovos visą vasarą vyks įvairiuose Lietuvos miestuose – 12 čempionato etapų pasiskirstys po Panevėžį, Tauragę, Ukmergę, Kuršėnus, Radviliškį, Šakius, Raseinius, Nemenčinę, Rokiškį, Kaišiadoris, Plungę ir Rietavą. Galiausiai, geriausiai turnyruose pasirodžiusios ir daugiausiai įskaitinių taškų surinkusioskomandosrugpjūčio  15-16 dienomis susitiks finaliniame čempionato etape ir kausis dėl nugalėtojų vardo.

Elito grupės nugalėtojams atiteks kelialapis į aukščiausio lygio „FIBA World Tour Masters“ turnyrą.

Pirmasis etapas birželio 13-14 dienomis vyks Panevėžyje, antrasis birželio 20-21 dienomis Tauragėje, o paskutinis birželio mėnesio turnyras 27-28 dienomis vyks Ukmergėje.

Lietuvos 3x3 krepšinio čempionate varžysis 10 skirtingų amžiaus ir pajėgumo grupių dalyviai – mėgėjai, elitas ir įvairaus amžiaus jaunimo grupės: nuo vienuolikmečių iki aštuoniolikmečių.

„Kartu su 3x3 krepšinio asociacija stengiamės plėsti 3x3 krepšinio prieinamumą ir geografiją, todėl Lietuvos čempionato etapai aplankys įvairių Lietuvos regionų miestus ir miestelius. Lietuva bus viena iš pirmųjų šalių, kuri jau vasaros pradžioje atnaujins 3x3 krepšinio renginius. Džiugu, kad tą esame pasirengę daryti itin aktyviai“, – pasakojo vienas čempionato organizatorių Martynas Karaliūnas.

Lietuvos 3x3 krepšinio čempionatu džiaugėsi ir „3x3 krepšinio asociacijos“ direktorius Ignas Grinevičius.

„3x3 krepšinio asociacija“ labai džiaugiasi šio čempionato plėtra ir pačio 3x3 krepšinio populiarinimu, nes tokiu būdu jis pasieks visą Lietuvą ir leis platesnei auditorijai su juo susipažinti“, – teigė „3x3 krepšinio asociacijos“ direktorius.

Visas vasaros 3x3 krepšinio čempionatas yra oficialiai pripažintas FIBA organizacijos ir bus vykdomas naudojantis šia platforma. Detalų kalendorių rasti ir komandą užregistruoti galima internetu

www.3x3cempionatas.lt.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą