Bulvių apkepo mylėtojams – netikėtas K. Starkienės receptas: nustebins savo skoniu

Reikės:

poros kilogramų bulvių;

400 ml riebios grietinėlės;

400 g riebios grietinės;

lauro lapelių;

čiobrelių; druskos. 

Gaminimo eiga 

Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Grietinėlę, grietinę, druską bei prieskonius sudėkite į puodą ir pakaitinkite iki virimo temperatūros. Užvirus, puodą nukelkite nuo ugnies ir uždengus dangčiu palikite keliolikai minučių, kad pienas pritrauktų prieskonių aromato. Kepimo indą gausiai ištepkite sviestu ir vertikaliai sudėkite bulvių griežinėlius vieną šalia kito. Padažą užpilkite ant bulvių ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie pusantros valandos, kol bulvės taps minkštos ir apskrus. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą