Minkšti ir sultingi beliašai su mėsa: tikra namų virtuvės klasika

Beliašai yra tikra namų virtuvės klasika.

Jie pasižymi gardžiu aromatu, sultingu įdaru ir auksine traškia plutele. Puslapyje yuliia.senych pateikiamas patikrintas „beliašų“ su mėsa receptas, kuris garantuoja, kad jūsų kepiniai bus minkšti, sultingi ir neįtikėtinai skanūs.

Sudedamosios dalys:

Kvietiniai miltai 330–360 g Pieno ir vandens mišinys (50/50 proporcija, galite naudoti tik pieną arba tik vandenį) 235 ml Sausos mielės 4 g Cukrus 0,5 valgomojo šaukšto Druska 0,5 šaukštelio Aliejus 15 ml

Įdaras:

Malta mėsa (geriausia jautienos ir kiaulienos mišinys) 200 g 170 g svogūnų 2–3 šaukštai vandens Druskos Pipirų Kepimui: Aliejus

Paruošimas:

Persijokite miltus į didelį dubenį. Viduryje padarykite duobutę ir suberkite sausas mieles, cukrų ir druską. Supilkite pieno ir vandens mišinį bei aliejų. Minkykite tešlą 5–7 minutes. Ji bus šiek tiek lipni, bet miltų per daug nepadauginkite. Kad būtų lengviau, rankas patepkite aliejumi. Įdėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite 1,5–2 val. kilti. Jei neturite laiko, galite palikti tešlą šaldytuve per naktį, o kitą dieną iškepti beliašus. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite jį su malta mėsa. Kad būtų sultingesni, įpilkite 2–4 valgomuosius šaukštus šalto vandens. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Tešlai pakilus, padėkite ją ant aliejumi patepto darbo paviršiaus ir išminkykite. Padalykite į lygias dalis, suformuokite rutuliukus (paprastai 9 vienetus). Iš kiekvieno tešlos kamuoliuko padarykite plokščią pyragą. Į vidurį dėkite 1 valgomąjį šaukštą įdaro ir užspauskite kraštus, kad susidarytų paplotėlis.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą