Vištienos blauzdelės su daržovėmis: dėl šios gudrybės mėsa bus minkšta ir sultinga
Skubu dalintis vištienos receptu, kuris jau berods prieš dvi savaites buvo pagamintas ir laukė savo laiko, kada jį aprašysiu.
Tai greitas patiekalas, kuriam galite naudoti realiai kokias turite daržoves ar sunaudoti daržovių likučius. Mėsa gaunasi minkšta ir sultinga. Rekomenduoju.
Reikės:
700 g vištienos blauzdelių 400 vištienos krūtinėlės 3 spalvotųjų paprikų 1 didelio svogūno 5 skiltelių česnako 1 skardinės konservuotų pomidorų 120 ml sauso balto vyno 60 ml alyvuogių aliejaus 1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių 1/2 šaukštelių čiobrelio druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Vištienos gabaliukus pagardinkite druska, pipirais ir rūkyta paprika. Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės-stiprios ugnies. Įdėkite vištieną odele į apačią ir kepkite, kol oda taps aukso spalvos, maždaug 5 minutes iš kiekvienos pusės. Išimkite vištieną ir atidėkite į šalį. Į tą pačią keptuvę sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus ir paprikas. Troškinkite, kol daržovės suminkštės, apie 8–10 minučių. Į keptuvę suberkite susmulkintą česnaką ir kepkite dar minutę, kol pasidarys kvapnus. Išimkite daržoves ir atidekite į šoną kol prireiks. Supilkite į keptuvę sauso baltojo vyno, įmaišykite kubeliais pjaustytus pomidorus ir džiovintus čiobrelius, o mišinį užvirinkite. Grąžinkite vištieną į keptuvę, sudėkite daržovių mišinį. Uždenkite keptuvę dangčiu arba aliuminio folija ir perkelkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių. Nuimkite dangtelį arba foliją ir kepkite dar 10 minučių, kad vištienos odelė apskrustų. Prieš patiekdami papuoškite šviežiomis petražolėmis.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra