Kiaušinienė bus daug skanesnė, jei įdėsite vieną ingredientą: auksinė šefo gudrybė

Šis paruošimo būdas gali atrodyti netradicinis. 

Virtuvės šefė ir „The Practical Kitchen“ įkūrėja Rebecca pasidalijo patarimu, kaip į keptuvę įmaišius vos vieną papildomą ingredientą, padaryti kiaušinienę skanesnę, rašo express.co.uk. Pasak jos, netinkamai paruošta kiaušinienė gali būti be skonio, nes baltymai negali gerai sugerti prieskonių. „Viena didžiausių problemų gaminant bet kokią kiaušinienę yra prieskonių patekimas giliai į kiaušinio baltymą. 

Nesvarbu, kaip ruošiate kiaušinienę, kol įdėsite druskos ir pipirų, kiaušinio baltymas jau bus pradėjęs stingti. O jei trynys yra sveikas, į auksinį vidurį sunku įberti druskos ir pipirų“, – aiškino ji. Kaip skaniai pasigaminti kiaušinienę – geriausi šefo patarimai ir gudrybės. Virtuvės šefė pridūrė, kad kiaušinienė bus aromatingesnė, jei prieš kepant į keptuvę įbersite rūkytos paprikos. Siūlome pasigaminti plaktos kiaušinienės, kurią galima išplakti su kiaušiniene. „Šis gaminimo būdas gali pasirodyti netradicinis, tačiau prieš gaminant pagrindinį patiekalą pakepinus papriką aliejuje, išsiskiria riebaluose tirpūs prieskonių junginiai. Dėl to aliejus tampa daug aromatingesnis ir skanesnis nei tada, jei prieskonių įdėtumėte vėliau, todėl be didelių pastangų gausite gardesnį keptą kiaušinį“, – rašoma leidinyje. Pasak šefo, šis būdas užtikrina, kad „paprikos skonis kuo geriau įsiskverbtų į kiaušinio baltymą ir trynį“. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą