Pratęstas kompensacijų už būsto suteikimą ukrainiečiams laikotarpis

Primename, kad gyventojai ir juridiniai asmenys, kurie leido ar planuoja leisti karo pabėgėliams laikinai neatlygintinai apsigyventi turimuose būstuose ar kitose gyvenimui tinkamose patalpose, gali kreiptis dėl kompensacijų skyrimo. 

Kompensacija skiriama panaudos davėjui pagal būsto panaudos sutartyje nurodytą apgyvendintų užsieniečių skaičių už antrąjį ar paskesnius būsto pagrindais perdavimo naudotis mėnesius nuo būsto perdavimo naudotis panaudos pagrindais dienos. Atkreipiame dėmesį, kad kompensacijos mokėjimo laikotarpis pratęstas nuo 3 iki 6 mėnesių, tačiau negali viršyti būsto panaudos sutarties galiojimo laikotarpio. 

Suteikus būstą vienam užsiregistravusiam užsieniečiui, panaudos davėjui skiriama 150 eurų suma per mėnesį, suteikus tą patį būstą kiekvienam kitam, užsiregistravusiam užsieniečiui, papildomai skiriama 50 eurų suma per mėnesį už kiekvieną kitą užsiregistravusį užsienietį.

Asmenys, siekdami gauti minėtas kompensacijas arba jas pratęsti, kai jau yra pasibaigęs 3 mėnesių kompensacijos gavimo laikotarpis, kreipiasi į Socialinės paramos skyrių (Vilties g. 28A, Alytus), pateikia prašymą dėl kompensacijos skyrimo ir kartu su prašymu pateikia sudarytą arba pratęstą būsto panaudos sutartį. Pratęstoje sutartyje turi būti nurodyta: sutarties pratęsimo terminas, sutarties pakeitimo data ir abiejų šalių rekvizitai su parašais.

Kompensacija apgyvendinusiems užsieniečius jau pasinaudojo daugiau kaip 90 asmenų.

AMS, Socialinės paramos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą