Kaip išsirinkti dantų pastą?

Tinkamoje burnos higienos priežiūroje, dantų pasta užima išties aukštą bei svarbią rolę. Dėl šios priežasties, išsirinkti kokybišką produktą yra be galo svarbu – patikėkite, Jūsų dantys už tai padėkos. Visgi, daugelis žmonių pasirenka pirmą pasitaikiusį variantą, pernelyg nepergalvodami savo pirkinio. Žinoma, tai tikrai nereiškia, jog šie būtinai įsigyja prastą produktą – tačiau, nežinant, į ką svarbu atkreipti dėmesį, nutikti gali visaip. Laimei, vienu iš populiariausių variantų vis dar išlieka kokybiška Curaprox dantų pasta. Tačiau, vis tiek aptarkime esminius tinkamo produkto pasirinkimo ypatumus.  

Dantų pastos rūšys

Dantų pastas galima skirstyti į 3 pagrindines rūšis – profilaktines, higienines ir gydomąsias. Pirmasis bei trečiasis variantas yra naudingesni tiems, kurie nori apsisaugoti nuo karieso ar kitų dantenų ligų. Tuo tarpu, higieninės dantų pastos yra skirtos paprasčiausiai kasdienei priežiūrai. Visgi, pastarosios savo sudėtyje neturi jokių gydomųjų medžiagų. Dėl šios priežasties, toks variantas netiks žmonėms, kurių dantys jau yra kaip nors pažeisti. Trokštantiems pastaruosius apsaugoti, reikėtų pasirinkti tokį produktą, kurio sudėtyje būtų kuo daugiau fluoro. Ši sudedamoji medžiaga pagelbės kovoti su dantų ėduonimi, ypatingai pradinėje stadijoje. 

Sudėties ypatumai

Renkantis tinkamą dantų pastą, reikėtų atsižvelgti ir į pastarosios sudėtį. Kaip jau minėjome anksčiau, jeigu ieškote nuo ėduonies apsaugančio varianto, susitelkite į fluoro kiekį. Taipogi, pravartu atkreipti dėmesį į tokius ingredientus, kaip kalcis, įvairūs žolelių ekstraktai, tarkime, cinamonas ar propolis. Šie pasirinkimai padės sustiprinti dantų emalį ir bus idealus variantas profilaktikai nuo kai kurių ligų. Be abejo, vertėtų paieškoti kuo natūralesnių produktų, ypatingai tuomet, jeigu turite išties jautrų kūną. Taipogi, galite atsižvelgti į savo problematiką – pavyzdžiui, galbūt Jums reikalinga balinanti pasta? 

Kaip išrinkti dantų pastą vaikui?

Norint nupirkti dantų pastą vaikui, galioja ganėtinai panašios taisyklės. Išsirinkite Jums tinkančią produkto rūšį ir atkreipkite dėmesį į natūralią sudėtį. Tačiau, dar vienas papildomas aspektas, kurį reikėtų atsiminti – dantų pasta turėtų būti skani. Tai galioja konkrečiai vaikams, kurie dažnai nenori skirti itin daug laiko tinkamai burnos higienai. Šiuo atveju, tėveliai gali pagelbėti, nupirkdami malonų skonį turinčią pastą. Taipogi, prisiminkite, jog egzistuoja ir specialių, būtent mažiesiems gyventojams sukurtų produktų. Tad, jeigu išsirinkti tampa sudėtinga, galite atsižvelgti į juos. Kita vertus, vis tiek pasidomėkite šių sudėtimi – juk vaikų dantys įprastai yra daug jautresni. 

UAB „Market Rats“ informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą